Öztrak: 'Saray'a giden CHP'li' bilgisi Saray'dan çıktı

Öztrak: 'Saray'a giden CHP'li' bilgisi Saray'dan çıktı

CHP Sözcüsü Öztrak, 'Saray'a giden CHP'li' tartışmasında Erdoğan'a yanıt verdi. Öztrak, "Bunu söyleyen bir saray görevlisi. Bunun kim olduğunu ya Sarayı yöneten kişi ya da yazar açıklayacak" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saray'da bir CHP’li ile görüştüğü tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Öztrak, "Açıklama görevi ya yazardadır ya sayın Erdoğan'dadır. Eğer sayın Erdoğan o sarayı yönetiyorsa saraydan bu bilgiyi yazara kimin verdiğini bilmek zorundadır" dedi.

"Hem CHP'yi karıştırmak hem vatandaşın gündemini karartmak için yapılmış olan bu hamlelerin kimseye faydası yoktur" ifadelerini kullanan Öztrak, şunları söyledi:

"Neyi açıklayacak sayın Genel başkanımız. 'Sen açıkla' diyor. 'Ben, cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum' diyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanlığını kumar masasına sürecek kadar gözü dönmüş. Bu kızgınlığın sebebi ne? Çünkü oyun bozuldu.

Bu tür şeylerle millete 'cambaza bak cambaza' demeye çalışıyorlar. Bu iş için cumhurbaşkanlığını ortaya koymak biraz fazla gelir. Onu tank palet fabrikasına sakla. Burada genel başkanlık yeter. Açıklayamıyorsan eğer genel başkanlığını koy ortaya. Bunu söyleyen bir saray görevlisi. Bunun kim olduğunu ya Sarayı yöneten kişi ya da yazar açıklayacak.

'Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum' demek gerçekten ürkütücüdür. Bu saraya giden kimdir? Bunu açıklama görevi ya yazardadır ya Sayın Erdoğan'dadır. Eğer Sayın Erdoğan o sarayı yönetiyorsa saraydan bu bilgiyi yazara kimin verdiğini bilmek zorundadır."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, CHP'li bir siyasetçinin Saray'da kendisini ziyaret ettiği iddiasını yalanlayarak "Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum. İspat ettin, ettin. Etmediğin takdirde CHP bu yalancıdan kurtulsun" demişti.