Özsüt işçilerinin mücadelesi sonuç verdi: İşçiler tüm haklarını alacak!

Özsüt işçilerinin mücadelesi sonuç verdi: İşçiler tüm haklarını alacak!

3 ay boyunca Özsüt'e bağlı STP Gıda San. ve Tic. A.Ş.'den maaşını alamadığı gerekçesiyle Özsüt Kadıköy şubesi önünde direnişe başlayan işçiler, "Haklarımızı alana kadar her gün saat 18.00'da burada oturma eylemindeyiz" dedi. İşçilerin hak mücadelesi sonuç verdi.

İzel Sezer - @izelsezer

Özsüt'e bağlı STP Gıda San. ve Tic. A.Ş. adlı firmada çalışan, aylardır hakları gasp edilen ve maaşları ödenmeyen işçiler, Özsüt Kadıköy şubesi önünde direnişe başladı. İşçilerin mücadelesi sonuç verdi. Direnişe geçen Özsüt işçilerinden Umut Marangoz'un tüm alacakları hesabına yatırılırken, diğer işçilerin alacaklarının da hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

Polisin "saldırı" tehditlerine rağmen direnişe devam eden Özsüt işçileri Umut Marangoz, Şevval Firidin, Emre Karaduman ve Kerem Girenay; haklarını alana kadar oturma eylemlerine devam edeceklerini ve her gün saat 18.00'da Özsüt Kadıköy şubesi önünde olacaklarını dile getirdiler.

3 AY MAAŞ ALAMADILAR, YEMEK KARTLARI GEÇ YATIRILDI

İşçilerden Umut Marangoz, iş görüşmesine gittiğinde maaşların her ayın 1 ila 5'i arasında yatırılacağının söylenmesine rağmen çalıştığı 3 ay boyunca maaşlarını alamadığını ve yemek kartının da her ay geç yatırıldığını söyledi.

YAKLAŞIK 70 EMEKÇİ MAAŞLARINI ALAMIYOR

Durumu defalarca Bölge Müdürü İsmail Çelebi ile görüştüğünü söyleyen Marangoz, alaycı ve geçiştirme sözlerle oyalandığını ve Özsüt'te çalışan 50 ila 70 arasında personelin de 3 aya yakın zamandır maaşlarını alamadığını ifade etti.

'HAK GASPLARININ SONA ERMESİNİ TALEP EDİYORUM'

"Çalışmış olduğum günlere ilişkin eksik bırakılan haklarımın ödenmesini" istiyorum diyen Marangoz, "Özsüt'te yaşanan hak gasplarının sona ermesini ve tüm çalışanların ücret ve haklarının düzenli ödenmesini, haksız ve hukuksuz şekilde tazminatsız olarak işten çıkarılan arkadaşlarımızın da tazminatlarının ödenmesini talep ediyorum" dedi.

ROTASYONU KABUL ETMEYEN İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARDILAR

İşçilerden Şevval Firidin ve Emre Karaduman da maaşlarını alamadığı ve haklarının gasp edildiği gerekçesiyle 30 Haziran tarihinde işten ayrıldığını ifade ederken; Kerem Girenay ise yıllık izin alamadığını, rotasyona zorlandığını ve kabul etmediğinde ise işten çıkarıldığını, kıdem tazminatının ve içeride kalan maaşlarının ödenmediğini ifade etti.

Oturma eylemi esnasında işçilerden Umut Marangoz'u arayan Özsüt yetkilisi, işçilerin içeride kalan maaşlarının 1 hafta içinde ödeneceğini iddia etti ve işçilerin direnişini sonlandırmasını istedi. Direnişe devam eden işçiler ise "Haklarımızı alana kadar her gün saat 18.00'da burada oturma eylemindeyiz" diyerek tüm yurttaşları direnişe destek olmaya davet etti.

MÜCADELE SONUÇ VERDİ

Direnişe geçtikten kısa bir süre sonra Umut Marangoz'un hesabına tüm alacaklarının yatırıldığı bildirilirken diğer işçilerin alacakları ücretlerinde kısa süre içerisinde hesaplarına yatırılacağı kaydedildi.