Özsüt işçileri kazandı: Tüm işçilerin alacakları ödendi

Özsüt işçileri kazandı: Tüm işçilerin alacakları ödendi

Aylardır hakları gasp edilen ve maaşları ödenmeyen Özsüt işçilerinin kararlı direnişi sonuç verdi. Maaşları verilmeyen bütün işçilerin alacakları ödendi.

İleri Haber

Özsüt'e bağlı STP Gıda San. ve Tic. A.Ş. adlı firmada çalışan, aylardır hakları gasp edilen ve maaşları ödenmeyen işçilerin mücadelesi sonuç verdi. Tüm işçilerin alacakları hesaplarına yatarılırken, işçiler Kadıköy Özsüt şubesi önünde basın açıklaması yaptı

Direnişe başladıkları günden beri Özsüt patronlarına seslenerek "Hakkımızı verin" diyen işçilerin eyleminin ardından 5 işçinin alacakları yatırıldı ve geri kalanların da 11 Temmuz'da ödeneceğinin sözü verildi. Fakat Özsüt patronu verdiği sözü tutmayarak başka hiçbir işçinin alacağını yatırmadı. Hesabına alacakları yatırılan işçiler onurlu bir tavır sergileyerek diğer işçi arkadaşlarının da alacakları ödenene kadar hesaplarındaki paraya dokunmayacaklarını belirtti.

İşçilerin kararlı ve haklı mücadeleleri sonucunda tüm işçilerin alacakları ödendi. İşçiler Rıhtım İşbankası önünden başlattıkları yürüyüşle Kadıköy Özsüt şubesi önünde basın açıklaması yaptı.