Özsavunma kullanan Melek İpek'in avukatlarından 'Örselenmiş Kadın Sendromu' başvurusu

Özsavunma kullanan Melek İpek'in avukatlarından 'Örselenmiş Kadın Sendromu' başvurusu

Tutuklu bulunan Melek İpek için avukatların yaptığı başvuruda, sendroma bağlı olarak anlama ve isteme yeteneğini kaybettiği ileri sürülürken, olayın şokunu halen atlatamadığı ve hala rüyalarında Ramazan İpek'i gördüğü kaydedildi.

Antalya'da kendisine çıplak bir şekilde işkence eden ve ölümle tehdit eden 12 yıllık eşi Ramazan İpek'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Melek İpek'in avukatları, İpek için 'Örselenmiş kadın sendromu' raporu başvurusunda bulundu. 

Melek İpek'in Sendroma bağlı olarak anlama ve isteme yeteneğini kaybettiği ileri sürülürken  olayın şokunu halen atlatamadığı ve hala rüyalarında Ramazan İpek'i gördüğü kaydedildi.

Antalya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan Melek İpek'te, 12 yıllık evliliği boyunca şiddet süresine, ağırlığına ve geçmiş ruhsal travmalarına bağlı olarak travma sonrası stres bozukluğuyla beraber devamında 'Örselenmiş kadın majör depresyon' rahatsızlığı oluştuğu öne sürüldü.

"ÖRSELENMİŞ KADIN SENDROMU" NEDİR?

Örselenmiş kadın sendromu, eşi veya partneri tarafından fiziksel, duygusal veya cinsel yönden istismara uğramış kadınların tıbbi ve psikolojik durumlarını ifade etmektedir.

DAHA FAZLA