Özgürlükçü Demokrasi çalışanlarının gözaltı süresi uzatıldı

Özgürlükçü Demokrasi çalışanlarının gözaltı süresi uzatıldı

Kayyum atanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık'ın yönetici ve çalışanlarının gözaltı süresi bir hafta uzatıldı.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık’ın TMSF'ye devredilmesine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 28 Mart günü düzenlenen polis baskınında gazete çalışanı ve matbaa çalışanı çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM ve Güvenlik şubelerinde 28 Mart'tan bu yana gözaltında tutulan kurum yönetici ve çalışanlarının gözaltı süresinin bir hafta daha uzatıldığı bildirildi.

Gözaltına alınan ancak isimleri öğrenilemeyen Gün Matbaacılık'ın eski çalışanlarından iki kişinin ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

GÖZALTINDAKİ İSİMLER

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, gözaltında olanların isimleri şöyle:

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İshak Yasul, Gün Matbaacılık sahibi Kasım Zengin ile matbaa çalışanları Erdoğan Zamur, Musa Kaya, Polat Arslan, Cemal Tunç, İrfan Karaca, Kemal Daşdöğen, Mehmet Emin Sümeli, İhsan Sinmiş, Uğur Selman Kelekçiler, Kazım Göçer, Necat Hizarcı, Mahmut Abay, İsmail Ergene, Muhammet Özkan, Mehmet Özkara, Cumali Öz, Süleyman Güneş, Cenk Kale, Cengiz Kaya, Semih Tamay, Özgür Bozkurt ve Sadettin Demirtaş.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Yıldız'ın evine de baskın yapılmış, ancak Yıldız'ın bulunmadığı evde telefonuna ve bilgisayarına el konulmuştu.