Özgür Özel’den ikinci Suruç açıklaması

Özgür Özel’den ikinci Suruç açıklaması

CHP’li Özel, AKP’lilerin esnaf ziyareti sonrası çıkan silahlı olaylarla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gelmesi üzerine ikinci bir açıklama yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Suruç ile ilgili dün yaptığı açıklamaya tepki gelmesinin ardından ikinci bir açıklama yaptı.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti esnasında çıkan tartışmanın silahla saldırıya dönmesi sonucu aralarında esnaf ile oğlu ve milletvekilinin kardeşi olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştı.

AKP’li vekilin ve beraberindekilerin esnafı hedef göstererek bıçaklamasıyla başlayan olaylara ilişkin CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören, DBP'li yönetici Esvet Şenyaşar ile oğlu Celal Şenyaşar'ın kaldırıldıkları hastanede "katledildiklerini" açıklarken, CHP’li Özgür Özel, “Suruç'ta yaşanan saldırıda ağabeyi Mehmet Ali Yıldız'ı kaybeden AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a, ailesine ve AK Parti camiasına bir kez de buradan başsağlığı diliyorum.Siyasete şiddet karıştıranları kınıyorum. Şiddet nereden gelirse gelsin insanlık suçudur” şeklinde açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın ardından Özel’e sosyal medyada tepki gelmişti.

CHP’li Gören olayı, “AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yılmaz ve kardeşleri bir esnafın tuhafiyecinin dükkanına giriyor. Esnaf da duruma tepki gösterince silahlı kavga çıkıyor. Onlar da saldırıyor. Hastaneye götürülen baba oğlu da orada katledildi” şeklinde aktarmıştı.

Özel bunun üzerine ikinci bir açıklama yaparak, saldırının kimden kaynaklandığıyla ilgilenmeden açıklama yaptığını söyleyerek şunları kaydetti:

“Suruç'taki haberi alır almaz saldırının kimden kaynaklandığı ve kime yöneldiğiyle ilgilenmeden olayı kınadım. Hayatını kaybedenlere parti ayrımı olmaksızın Allah'tan rahmet diliyorum. Olay tüm yönleriyle araştırılmalı ve açıklığa kavuşmalıdır.”