Özgür Gündem ana davasında verilen cezalar onandı

Özgür Gündem ana davasında verilen cezalar onandı

Özgür Günden gazetesi ana davasında yargılanan gazeteciler hakkında verilen toplam 20 yıl 10 ay hapis cezası İstinaf’ta onandı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi davasında, gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı, Sorumlu Yazı işleri Müdürü İnan Kızılkaya, Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya'ya, “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla toplam 20 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Verilen cezaları yetersiz bulan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, iddianamedeki her suçlamadan ayrı ceza verilmesi gerektiğini belirterek, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu. Savcının yapmış olduğu itirazı yerinde bulmayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27’nci Ceza Dairesi, başvuruyu reddetti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, gazetecilere verilen ve toplamı 20 yıl 10 ayı bulan cezayı ise onadı.

İddianamede, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle haklarında hapis cezası talep edilen Sancılı, Kızılkaya ve Keskin’e, 15 Şubat 2021 tarihinde görülen duruşmada, “Örgüt üyeliği” suçlaması ile 6 yıl 3’er ay, Kaya’ya ise “Örgüt propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. (MA)

DAHA FAZLA