Özelleştirme itirazları dinlenmedi: İhaleye en yüksek teklifi Koç Grubu verdi

Özelleştirme itirazları dinlenmedi: İhaleye en yüksek teklifi Koç Grubu verdi

Çevrecilerin ve bölge halkının itirazlarına rağmen özelleştirmekte ısrar edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için bugün ihaleye çıkıldı. İhalede en yüksek teklifi ise Koç Grubu bünyesindeki TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A. Ş. verdi.

Kamusal olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nı özelleştirmek için ihaleye çıkıldı. Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu alınmadan açılan ihaleye Fenerbahçe-Kalamış Dayanışması tepki göstermişti.

Yapılan itirazlara rağmen bugün Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme hakkının özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon lira ile Koç Grubu bünyesindeki TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A. Ş. verdi.

3 FİRMA KATILDI

İhale Özelleştirme İdaresi'nde (ÖİB) pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmazer başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye, TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A. Ş. ve Cey Ortak Girişim Grubu (Ceynak Lojistik ve Ticaret A. Ş.- Ceyport Terminal Lojistik ve Ticaret A. Ş.) katıldı.

EN YÜKSEK TEKLİF 2 MİLYAR 531 MİLYON

Kapalı zarflarda elemesiz tekliflerin alınarak başladığı ihalede, elemeli turda en düşük teklif Cey Ortak Girişim Grubu'dan geldi. Daha sonra gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 2 milyar 511 milyon lira olarak belirlendi. Artırım aralığı da 20 milyon lira ve katları oldu.

Açık artırma sonunda en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon lirayla TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A. Ş. verdi. Komisyon ihalenin sonucunu nihai kararın onaya sunulmasının ardından duyuracak.

DAHA FAZLA