Özel olarak korunan Eğirdir Gölü'nde su 3'te 2 azaldı

Özel olarak korunan Eğirdir Gölü'nde su 3'te 2 azaldı

Dr. Erol Kesici, özel olarak korunan içme suyu kaynağı Eğirdir Gölü’nde aşırı su tüketimi nedeniyle yüzde 65'lik bir su kaybı olduğunu açıkladı.

Göller yöresinin özel olarak korunan içme suyu kaynağı olan Isparta'daki Eğirdir Gölü’nden aşırı su tüketimi nedeniyle su seviyesindeki kaybın yüzde 65'e yükseldiği, göl aynasındaki kuruyan alanın da 100 kilometrekareyi aştığı bildirildi.

Doğa ve Sürdürülebilirlik Derneği ile Türkiye Tabiatını Koruma Dernekleri Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, “Eğirdir Gölü ülkemizin özel olarak korunan içme suyu kaynağıdır” dedi.

Cumhuriyet'ten Bülent Ecevit'e konuşan Kesici, dünyanın yaşadığı Covid-19 salgını nedeniyle temizlik ve sağlıklı gıdaya ulaşmak için Eğirdir Gölü gibi doğal su kaynaklarının korunmasının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha öne çıktığını anımsattı.

Kesici, Eğirdir Gölü merkezli Pompaj Depolamalı Hidroelektrik Santali (PHES) kurulacak olmasına da tepki göstererek şöyle devam etti: “Yapılması planlanan PHES, bahsedildiği gibi Eğirdir Gölü için çevre dostu bir proje değildir ve gölün tamamen kurumasına neden olur.”

DAHA FAZLA