ÖZEL | Okul saatinde Cuma namazına gönderilen öğrenciye araba çarptı

ÖZEL | Okul saatinde Cuma namazına gönderilen öğrenciye araba çarptı

Kartal’da, Cuma namazına gitmek için okuldan izin alarak ayrılan 14 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi, bir otomobilin kendisine çarpması sonucunda yaşamını yitirdi. Öğrencinin okulunda, 2 yıldır Cuma namazlarına izin verildiği ve hatta öğle tatillerinin Cuma namazına göre ayarlandığı belirtilirken, bu duruma itiraz eden öğretmenlere de soruşturma açıldığı kaydedildi.

İstanbul Kartal’da bulunan Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Cuma namazına gitmek için ayrılan 14 yaşındaki 9.sınıf öğrencisi, yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Kartal Sahili civarında meydana gelen olayın ardından Bezmialem Hastanesi’ne kaldırılan öğrenci, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CUMA NAMAZI İÇİN İZİN ALMIŞ

Ataşehir Ferhatpaşa’da yaşayan ve sistemin ataması sonucu Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kaydolan öğrencinin, Cuma namazına gitmek için izin aldıktan sonra okuldan ayrıldığı, daha sonra annesini telefonla arayarak okula dönmek istemediğini söylediği, annesinin ise çocuğundan okula dönmesini istediği belirtildi.

CUMA NAMAZINA GİTMEK SERBEST

Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin, Cuma namazına gitmesinin okul müdürü tarafından 2 yıldır serbest kılındığı ve hatta öğle tatillerinin Cuma namazına göre ayarlandığı iddia edilirken, okul saatlerinde öğrencilerin dışarı çıkmasına tepki gösteren öğretmenlere soruşturma açıldığı ifade edildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ BASKI YAPIYOR

Yeni eğitim öğretim yılının başlangıcıyla birlikte yoğunlaşan “eğitimde dinselleşme” saldırılarıyla birlikte ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ortaokul müdürlerine, öğrencilerin Cuma namazına gönderilmesi için baskı yapılıyor.

DAHA FAZLA