Özel okul öğretmenlerinden kampanya: 'Güvence istiyoruz'

Özel okul öğretmenlerinden kampanya: 'Güvence istiyoruz'

Sosyal medyada #ÖzeldeÖğretmenlerGüvenceİstiyor hashtagiyle bir kampanya başlatan özel okul öğretmenleri taleplerini sıraladı.

İleri Haber

Özel okul öğretmenleri güvencesizliğe karşı sosyal medyada #ÖzeldeÖğretmenlerGüvenceİstiyor etiketiyle kampanya başlattı. Eğitimciler, etiketin altında taleplerini dile getirdi.

AKP’nin eğitim politikaları sonucu özel okul patronlarının insafına terk edilen eğitim emekçileri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde yine iktidarın sadece patronlara aldığı ‘önlem’ler nedeniyle daha da zor yaşam koşullarıyla baş başa bırakıldı. Bunun üzerine sosyal medyada  #ÖzeldeÖğretmenlerGüvenceİstiyor hashtagiyle bir kampanya başlatan özel okul öğretmenleri taleplerini sıraladı.

Taleplerden bazıları şöyle:

- “Tazminat hakkı yıllık sözleşmelere göre değil ilgili kurumda birikmiş sözleşme yıllarına göre karşılanmalı!”

- “Eğitimde zarar etmek olmaz! Eğitim toplumsal hizmettir! Özel okul öğretmenlerinin hakları yasalarla güvence altına alınmalıdır!”

- “Kamuda ve özel sektörde çalışan öğretmelerin temsiliyeti geliştirilmeli!

- “Kadın öğretmenlerin doğum sebebiyle işten çıkarılmalarına karşı yasal tedbirler alınmalı!”

- “Öğretmen sözleşmeleri en az 24 ay olmalıdır!”

- “Önümüzdeki öğretim yılı için salgın bahanesiyle özel okul öğretmenlerinin maaşlarına zam yapılamayacağı yalandır! Maaşlara en az okul ücretlerinin artışı oranında zam yapılmalıdır!”

DAHA FAZLA