Özel hastanede 2 bin liraya koronavirüs testi!

Özel hastanede 2 bin liraya koronavirüs testi!

İlk vakanın üzerinden 11 gün geçmesine rağmen açıklanan test sayısındaki azlık dikkat çekerken, bu durum yurttaşlarda ise endişeye neden oluyor. Vatandaşların endişesi ise özel hastaneler için rant kaynağı olarak görülüyor.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Sağlık Bakanlığı’nın henüz çok az sayıda koronavirüs testi yapması ve süreçte şeffaflığın olmaması yurttaşları endişeye sevk ediyor. Yurttaşların endişesinde rant fırsatı gören Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde 2 bin liraya koronavirüs testi yapılıyor.

Dünyada etkili olan ve ülkemizde de hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili AKP iktidarının almadığı önlemler tartışılmaya devam ediyor. Dün gece (22 Mart) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son verilere göre, salgında şu ana kadar 30 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 1236’ya yükseldi. Bakan Koca, şu ana kadar toplamda 20 bin 345 kişiye test yapıldığını açıkladı.

TEST BİLMECESİ

İlk vakanın üzerinden 11 gün geçmesine rağmen açıklanan test sayısındaki azlık dikkat çekerken, bu durum yurttaşlarda ise endişeye neden oluyor. Bakan Koca’nın geçen hafta yaptığı “tüm illere test gönderilecek” açıklamasına rağmen, Çin’den alınan 50 bin test bugün Türkiye’ye getirildi.

2 BİN LİRAYA TEST!

Devletin sağlık kuruluşlarında hal böyleyken, özel hastanelerde ise yurttaşların endişesini ranta dönüştürme çabaları dikkat çekti. “Endişe ediyorum, koronavirüs testi yapıyor musunuz?” diyerek başvurulan 6 özel sağlık kuruluşundan 5’î, hastane bünyesinde test yapmadıklarını ancak muayeneden sonra şüpheli durumlarda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından test yapıldığı şeklinde cevap verirken, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi ise yapılacak muayenenin ardından, muayene ücreti hariç 2 bin lira karşılığında hastane bünyesinde test yapıldığı şeklinde cevap veriyor.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı ‘hastaneler kralı’ olarak tanınan Azmi Ofluoğlu yürütüyor.