ÖZEL HABER | Çukurova Üniversitesi’nden imkanı olmayan öğrenciye 'çözüm': Kayıt dondurmak!

ÖZEL HABER | Çukurova Üniversitesi’nden imkanı olmayan öğrenciye 'çözüm': Kayıt dondurmak!

Üniversiteler koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime başlamıştı. Çukurova Üniversitesi uzaktan eğitime bilgisayar ve internet erişim problemleri olduğu için katılamayacak olan üniversitelilere çözüm olarak okulu dondurmalarını önerdi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de ünivetsitelerde uzaktan eğitime başlanmıştı. Çukurova Üniversitesi sınavlarda kamera uygulamasına geçme kararı aldı. Karara sosyal medyada #çüsınavsistemideğiştirilsin etiketiyle tepki gösteren öğrenciler üniversite yönetiminden geri adım beklerken, bugün yapılan bir duyuruda gerekli alt yapıya sahip olmayan öğrencilerin bir kereye mahsus kayıtlarını dondurma talebinde bulunabilecekleri belirtildi.  

ÖĞRENCİLERİN SORUNU SADECE İNTERNET DEĞİL 

Çukurova Üniversitesi'ndeki öğrencilerin sıkıntıları maalesef alt yapı sorunundan daha fazla. Çoğu öğrenci okulun kapanmasıyla birlikte aile yanına döndü ve bir kısmı pandemi sürecinde ailelerine maddi destek olabilmek için çalışmak durumunda. Sorunları ülkedeki tüm öğrencilerin sorunlarıyla bir olan bu öğrencilerden bazıları şunları iletti: 

'OKUL YÖNETİMİ KARARINI GÖZDEN GEÇİRMELİ'

Ozan B.: "Benim arkadaşlarımın bir kısmının kamera mikrofonu geçtim doğru düzgün internet bağlantısı bile yok. 5 aydır ara ara köyde telefon çeken bir yerden arayıp konuştuğum arkadaşım var. Okul yönetiminin öğrenciden yana taraf alıp verdiği kararı tekrar gözden geçirmesi gerektiğini ve hakkaniyetli bir sonuca varması gerektiğini düşünüyorum. Bu konu imkansızlıklar ve özel hayatın gizliliği ile alakalı."  

'OKUL YÖNETİMİ KARŞILAMALI'

Hazal S.: "Annem babam emekli, babam hala çalışmak zorunda kalıyor. Evde kamera mikrofon isteniyor ama benim ne bilgisayarım ne internetim var. Dersleri telefondan takip etmeye çalışıyorum. Okul yönetimi kamera mikrofon konusunda ısrarcıysa hiçbir öğrenciyi atlamadan bunu karşılaması gerekiyor.

 

DAHA FAZLA