Özdağ: AKP FETÖ ile kucaklaşmaya hazır

Özdağ: AKP FETÖ ile kucaklaşmaya hazır

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, ‘FETÖ’ operasyonlarının iyi gitmediğini kaydederek, “AKP kadrolarına kalsa, FETÖ ile kucaklaşmaya hazırlar. Dahası FETÖ ile bugün mücadele eden bütün kadroları da FETÖ'ye teslim ederler” dedi.

İleri Haber

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ Yeniçağ gazetesindeki köşesinde, AKP hükümeti ve Fetullah Gülen cemaatine ilişkin yazı kaleme kaldı.

“FETÖ ile mücadele sona mı eriyor?” başlıklı yazısında, sürecin iyi gitmediğini ifade eden Özdağ, “Erdoğan'ın FETÖ ile mücadelesi bir intikam operasyonu olarak başladı ve devam ediyor. Bu mücadele ne yazık ki, hiçbir zaman devlet aklına dayanan, stratejik aklı ve hedefleri olan uzun vadeli bir eylem planına sahip olmadı” dedi.

“Mücadelenin devamını sağlayan Erdoğan'ın intikam duygusu ve milli asker, polis, savcı, hakim kadrolarının bireysel mücadele azmidir” ifadelerini kullanan Özdağ, AKP kadrolarının ‘FETÖ’ ile kucaklaşmaya hazır olduğunu söyledi.

'FETÖ İLE BUGÜN MÜCADELE EDENLERİ ÖRGÜTE TESLİM EDERLER'

“Dahası FETÖ ile bugün mücadele eden bütün kadroları da FETÖ'ye teslim ederler” diyen Özdağ’ın yazısındaki ilgili kısım şöyle:

“AKP kadrolarına kalsa bugün FETÖ ile barışıp kucaklaşmaya hazırlar. Ve dahası FETÖ ile bugün mücadele eden bütün kadroları da FETÖ'ye teslim ederler.  FETÖ ile mücadele stratejik bir hedef olmadan,  FETÖ'nün fikri alt yapısı ile mücadele edilmeden dangul dungul devam ediyor görünüyor. Bu mücadelede en ön safta olması gereken Diyanet İşler Başkanlığı'nın hiç bir etkili çalışma yaptığını söylemek mümkün değil. Zaten Diyanet İşleri Başkanı FETÖ'nün halkla ilişkiler platformu olan Abant Toplantılarının önde gelen isimlerinden birisi iken nasıl etkili bir mücadele gerçekleşebilir. Özetle, FETÖ ile mücadele hiç iyi gitmiyor. Bir de FETÖ ile mücadele adına aslında orta ve uzun vadede FETÖ'ye alt yapı oluşturacak adımlar atılıyor. FETÖ'nün kenarında olup kolaylıkla kurtarılabilecek insanlar yapılan yanlış uygulama ve zulümler ile FETÖ ile mücadele adına keskin FETÖ'cü olmaya itiliyorlar. 25 gün önce doğum yapan kadın bebeği ile hapishaneye yollanırken,  FETÖ'nün yakalanan en önemli adamı serbest kalıyor. Kim mi? Basri Aktepe. 

Basri Aktepe, FETÖ terör örgütünün en önemli operasyonel elemanıdır.”