Oyuncu Rasim Öztekin yaşamını yitirdi

Oyuncu Rasim Öztekin yaşamını yitirdi

Rasim Öztekin, geçirdiği kalp krizinin ardından tedavi olduğu hastanede yaşamını yitirdi

Usta oyuncu Rasim Öztekin geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

62 yaşındaki Öztekin, dün öğle saatlerinde arkadaşlarıyla mesajlaştıktan sonra fenalaşmıştı. Kalbi duran sanatçı, yapılan müdahaleler sonrasında hayata döndürülmüştü. Kadıköy'de bulunan Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Öztekin'in hayati tehlikesi olduğu belirtilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Öztekin'in vefatına ilişkin paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağ olsun."

RASİM ÖZTEKİN KİMDİR?

Rasim Öztekin, 14 Ocak 1959'de İstanbul'da doğdu. 

Oyuncu Pelin Öztekin'in babası da olan Öztekin Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu.

Sanatçı, sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Nöbetçi Tiyatro’da amatör çalışmalarla edindi. Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı. 2016 yılında Kel Hasan Efendi'nin kavuğu, Ferhan Şensoy tarafından kendisine devredildi. 20 Eylül 2020 tarihinde ise kavuğu Şevket Çoruh'a devrettti.

1992-1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı.

1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı.

Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol aldı. TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı da yaptı.

DAHA FAZLA