Oyuncu Birce Akalay’dan ağaç katliamına tepki: Gözün doysun Ağaoğlu!

Oyuncu Birce Akalay’dan ağaç katliamına tepki: Gözün doysun Ağaoğlu!

Oyuncu Birce Akalay Fatih Ormanı'ndaki Ağaoğlu Maslak 1453'ün yanı başında yaşanan ağaç katliamına “Gözün doysun Ağaoğlu!” diyerek tepki gösterdi.

Oyuncu Birce Akalay İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Fatih Ormanı'nda Ağaoğlu'na ait kaçak Maslak 1453'ün yanı başındaki alanda ağaçların sökülmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Akalay, “Gözün doysun Ağaoğlu!! Hoş bir gün toprak dolacak nasılsa.O gün doyarsın dünyalara,tabiat ana doyurur seni sen hiç sıkılma! @ibbBeyazmasa Sizin de bir açıklama borcunuz var bize! @kuzeyormanlari sizler olmasanız ağacımıza kim bakacak?” yazdı.

Ağaoğlu ve Emlak GYO ortaklığının inşa ettiği Maslak 1453 projesinin imar planı değişikliği, Şehir Plancıları Odası'nın başvurusu üzerine Danıştay tarafından durdurulmuştu.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise projenin plansız devam ettiğini belirterek inşaat ruhsatının iptal edilmesini istemişti.

Ancak tüm bu gelişmelere ve itirazlara rağmen Fatih Ormanı'nın yanı başında yükselen talana göz yumularak, yaşam ve doğa savunucularının 'ucube' olarak adlandırdığı proje kaçak şekilde sürdürüldü.