Oyuncağın Sırrı

Oyuncağın Sırrı

Oyuncak bebekler bazen sadece birer oyuncak değildir. Bazen sihirli olabilir hatta sizi hayal bile edemeyeceğiniz yerlere götürebilir. Bir antikacı dükkanında yolları kesişen Teo’nun ve sihirli oyuncak bebeğin hikayesi…

Umut Dağlar

Her oyuncak çocuklar için eğlencelidir. Çocuklarının dünyalarının vazgeçilmezi olan oyunun da birer parçasıdır. Onlar her şeyle oynayabilirler: Küçük bir ip parçasıyla, taşlarla, otlarla belki ağaç parçalarıyla. Bunlar onların oyunlarındaki araçlar olmaktan çok yaratıcılıklarını da destekleyen en önemli faktörlerden biridir. Oyuncaklar aynı zamanda biz yetişkinlerin anlayamayacağı kadar “gizemli”dir de… Çocukların oyunları ve onların en önemli özelliklerinden biri olan gizemli olma veya merak duygusu yan yana gelince de ortaya inanılmaz hikayeler çıkar…

“Oyuncağın Sırrı”, bir oyuncak bebeğin yüzyıllar sonra kardeş isteyen Teo’nun hayatına girmesiyle başlıyor. Teo diğer erkek çocuklarından farklı olarak oyuncak bebeklere bayılıyor, hatta bakabileceği bir kız kardeş istiyor. Annesi ise tam tersi. Bebeklerden, bir çocuğun daha sorumluluğunu almaktan, dağınıklıktan açıkçası bir çocuk fikrinden nefret ediyor! Bir kız kardeşi olmayacağını anlayan Teo ise çözümü oyuncak bir bebek alarak ona bakmakta buluyor. Hikayemiz de işte burada başlıyor.

Teo’nun aldığı oyuncak bebek yüzyıllar öncesinden gelen bir Peri’nin kızı ve musluk suyu içtiğinde tuvaleti yerine altında 2 parça altın bulunuyor. Teo’ya gelmeden önce de talihsiz sahiplerin elinde mutsuz yolculuklar yapmış olan sihirli bebek Teo’nun yanında oldukça mutlu görünüyor. Peri tüm bunları Teo’ya anlattığında ona inanmasa da sonraki zamanlarda bu hikayenin tam ortasında buluveriyor kendini. Sıradan bir oyuncak olmayan Petra bebek Teo’yu ve arkadaşını da çok ilginç yolculuklara sürüklüyor. Tabii tüm bu serüvenlerin ortasında Petra’nın özelliğini öğrenen kötü niyetli insanlardan korumak da apayrı bir mesele haline geliyor. Üstelik yolları, eski kibritçi kız Lavinia’yla kesiştiğinde işler hiç beklemedikleri şekilde karışmaya başlıyor.

“Oyuncağın Sırrı” 2019 yılında Günışığı Kitaplığı’ndan çıkarak, oyuncak bebekleri seven gizemli yolculukları seven çocuklarımıza ulaşıyor. İnanılmaz Hikaye dizisinin ikinci kitabı olan “Oyuncağın Sırrı”  birinci kitapla başlayan serüvenin devamı niteliğinde çocuklarla buluşuyor. Teo’nun bir kız kardeş istemesini, sorumluluk bilinciyle birleştirerek ve mizahi bir anlatımla çocuklarımıza eğlenceli bir hikayeyle baş başa bırakıyor.

KÜNYE: Oyuncağın Sırrı, Bianca Pitzorno, Çev: Demet Elkatip, Resimleyen:Quentin Blake, Günışığı Kitaplığı,2019, 88 Sayfa.

DAHA FAZLA