Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği koronavirüs aşısı yüzde 70 koruma sağladı

Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği koronavirüs aşısı yüzde 70 koruma sağladı

AstraZeneca, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirilen koronavirüs aşısının, iki çalışma segmentinde virüse karşı korumada ortalama yüzde 70 verimlilik gösterdiğini duyurdu.

İlaç şirketi AstraZenaca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yüzde 70 koruma sağladığı duyuruldu. İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, "100 milyon dozumuz var. Dağıtımın büyük kısmı yeni yılda olacak" ifadelerini kullandı.

Reuters'ta yer alan habere göre AstraZeneca, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirilen koronavirüs aşısının, iki çalışma segmentinde virüse karşı korumada ortalama yüzde 70 verimlilik gösterdiğini duyurdu.

'2021'İN SONUNA KADAR 3 MİLYAR DOZ AŞI ÜRETİLECEK'

Şirket tarafından yapılan açıklamada, aşının önemli bir yan etkiye neden olmadığı ve tüm etnik köken ve yaş gruplarında etkili olduğu duyuruldu. Bununla birlikte 2021 yılının sonuna kadar 3 milyar doz aşının üretilmesi için çalışamalara hızlı bir şekilde başlanacağı belirtildi.

İngitere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Oxford aşısını "verilerin gösterdiği harika bir haber" olarak yorumladı. Bakan Hancock, "100 milyon dozumuz var. Dağıtımın büyük kısmı yeni yılda olacak" dedi.

DAHA FAZLA