Oxford Üniversitesi'nden kayyum istemeyen Boğaziçili akademisyen ve öğrencilere destek mesajı

Oxford Üniversitesi'nden kayyum istemeyen Boğaziçili akademisyen ve öğrencilere destek mesajı

Oxford Üniversitesi’nin akademisyenleri, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kayyum atamalarına karşı bir destek mesajı yayınladı.

İngiltere'deki Oxford Üniversitesi’nin akademisyenleri, kayyum rektör atamasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle ve akademisyenleriyle dayanışma içerisinde olduklarına ilişkin bir mesaj yayınladı.

AKP Milletvekili aday adayı Melih Bulu’nun AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasının ardından, Boğaziçi öğrencilerinin ve akademisyenlerinin protestoları 4. gününe girdi. ''Kayyum rektör istemiyoruz'' diyen 40 öğrenci şafak baskınlarıyla gözaltına alındı, üniversite kapısına kelepçe vuruldu, polis kampüsün içine kadar girdi. 

OXFORD'DAN DESTEK

Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden, Boğaziçi öğrencilerine destek geliyor. Bir destek de Oxford Üniversitesi'nden geldi. Oxford Üniversitesi'ndeki akademisyenlerin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Üniversitede akademik özgürlüğü ve demokrasiyi savunan Boğaziçi Üniversitesi’ndeki meslektaşlarımızla dayanışma gösteriyoruz. Öğrencilere yönelik polis şiddetini ve gözaltıları kınıyor, Türk yetkilileri, akademik özgürlük ve özerkliğe saygı göstermeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

DAHA FAZLA