Otomobil devi Türkiye'deki üretimini durduruyor

Otomobil devi Türkiye'deki üretimini durduruyor

Honda 2021 yılında mevcut Civic sedan modelinin üretiminin tamamlanmasının ardından Türkiye’deki otomobil üretim operasyonunu sonlandırma kararı aldı. Küresel yeniden yapılanma kapsamında Türkiye’deki organizasyonun da etkileneceği, Honda’nın Gebze’deki fabrikasının 2021 yılında üretimi sonlandıracağı duyuruldu.

Türkiye’de 22 yıldır otomobil üreten Honda son olarak küresel yeniden yapılanma kapsamında Gebze’deki fabrikasının 2021 yılında üretimi sonlandıracağı duyurmuş, ancak fabrikanın geleceğiyle ilgili net bir bildirim yapmamıştı.1100 kişinin çalıştığı Gebze ve 3 bin 500 kişinin çalıştığı İngiltere’deki Swindon fabrikalarında üretimin sonlandırılacağının duyurulduğu açıklamada şirketin daha yüksek üretim hacimleri beklediği bölgelere odaklanacağı belirtildi.

Honda Avrupa’dan yapılan açıklamada şirketin elektrikli araçlara odaklanacağı ve bu doğrultuda küresel imalat yapısında revizyonlar yapılacağı belirtildi. Açıklamaya göre Swindon’daki fabrikanın da 2021 yılına kadar kapatılması planlanıyor.

Açıklamada Türkiye’ye ilişkin kısım şöyle:

“Küresel yeniden yapılanmamız Honda’nın Türkiye’deki otomobil faaliyetlerini de kapsayacak. Honda Türkiye A.L. şu anda yıllık 38 bin araç üretimi gerçekleştiriyor. Şirket 2021 yılında mevcut sedan modeli Civic’in üretimini durduracak ve iş faliyetlerini devam ettirme niyetinde. Honda Türkiye A.Ş. bu süreçte Türk paydaşlarıyla yapıcı diyaloğunu sürdürecek.”

Şirketin Avrupa Başkanı Katsushi Inoue da şunları söyledi: “Sektördeki beklenmedik değişiklikler ışığında elektrifikasyon stratejimizi hızlandırmamız ve küresel operasyonlarımızı bu doğrultuda yeniden yapılandırmamız hayati önem taşıyor. Bu sebeple gelecekteki imalat ağımızı nasıl şekillendireceğimiz konusunda çalışanlarımızı bilgilendirmeye karar verdik. Bu zor kararı almak kolay olmadı ve bu açıklamanın insanlarımızı sarsıyor olmasından derin üzüntü duyuyoruz.”

DAHA FAZLA