Otizmli öğrenciye şiddet uygulayan öğretmenlerden biri tutuklandı

Otizmli öğrenciye şiddet uygulayan öğretmenlerden biri tutuklandı

Küçük bebeği olan diğer öğretmen adli kontrolle serbest bırakıldı.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesindeki bir anaokulunda görevli iki öğretmenin, otizmli bir öğrenciye şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınan öğretmenlerden Selen K.Ç. tutuklanırken, 7 aylık bebeği olan Ö.D.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gazipaşa'ya bağlı Gazi Mahallesi’nde bulunan Naile Bilgiç Büyükballı Anaokulu’nda özel öğretim sınıfında öğrenim gören otizmli D.D.Ş.'ye öğretmenlerden Selen K.Ç. şiddet uygulamış, Ö.D.Y. ise bağırarak azarlamıştı.

OLAY ANI TELEFONLA KAYDEDİLDİ

Anaokulunda görev yapan başka bir öğretmenin olay anını cep telefonuyla kaydedip görüntüleri D.D.Ş.’nin ailesine izletmesi üzerine, otizmli çocuğun ailesi hastaneye giderek darp raporu almış ve öğretmenlerden şikayetçi olmuştu.

Olayla ilgili idari işlem başlatan Antalya Valiliği, öğretmenler Selen K.Ç. ve Ö.D.Y.'yi açığa almıştı. Açığa alınan öğretmenler daha sonra polis tarafından gözaltına alınmıştı.

ÖĞRENCİYE ŞİDDET UYGULAYAN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Gözaltındaki öğretmenler Selen K.Ç. ve Ö.D.Y., işlemlerin ardından Gazipaşa Adliyesi’ne sevk edildi. Selen K.Ç. tutuklanırken, 7 aylık bebeği olan Ö.D.Y. adli kontrolle serbest bırakıldı.