Otelcilik ve turizm liselerinde alkollü içecek hazırlama dersi kaldırıldı

Otelcilik ve turizm liselerinde alkollü içecek hazırlama dersi kaldırıldı

Turizm ve otelcilik meslek liselerinde alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi kaldırıldı. Turizmciler ise “turiste süt ve ayran mı ikram edeceğiz?” diyerek karara tepki gösterdi.

Yeni hazırlanan Mili Eğitim müfredatında otelcilik ve turizm meslek liselerinde "alkollü içki ve kokteyl hazırlama" dersinin kaldırıldığı açıklanmıştı.

Özellikle ana pazar olan Avrupalı turiste hizmet edebilmek için bunun mesleki bir eğtim olduğunun kabul edilmesi gerektiğini savunan turizmciler, yasak devam ederse eğitimi kendilerinin vermek zorunda kalacaklarını belirtti.

“EĞİTİM BİR SEN İSTEDİ”

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 2 Aralık 2014 günü toplanan 19. Milli Eğitim Şurası’nda Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim Bir Sen) isteği üzerine, Anadolu otelcilik ve turizm meslek liselerinin öğretim programları ve ders çizelgelerinden alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin çıkarılması kararı alındığını hatırlatan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Onuncu sınıftan başlayarak staj amacıyla tesis ve kurumlara gönderilen öğrencilerin alkollü içki ve servisi yapılan ya da alkollü içecek hazırlanan bölümlerde staj yapmaları uygulamadan kaldırıldı.

Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu’nda alınan tavsiye kararı niteliğindeki bu karar, geçen sürede uygulanmadı. Geçtiğimiz ay Eğitim Bir Sen’in yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda somut adım atarak alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersini ders çizelgesinden kaldırdığı belirtildi” dedi.

“SÜT VE AYRAN MI İKRAM EDECEĞİZ?”

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, yiyecek ve içecek bölümlerinin turistik işletmelerde ve konaklama tesislerinden en çok ilgi geçen bölüm olduğunu dile getiren İşler, “Konukların memnun ayrılmasını sağlamak sektörümüz açısından son derece önemli ve yetişmiş insan gücüne bağlı. Ülkemize gelen yabancı turistlerin soğuk veya oda sıcaklığında servis edilen, hafif ve yüksek dereceli, yemekten önce, yemekte ve yemekten sonra alkollü içecek tüketim alışkanlıkları herkesçe biliniyor. Tesis ve işletmelerimizde misafir ettiğimiz turiste alkol değil de süt ve ayran mı ikram edeceğiz?” şeklinde konuştu.

 

DAHA FAZLA