Otel kağıdına ikna olan AKP, dekontları kabul etmiyor

Otel kağıdına ikna olan AKP, dekontları kabul etmiyor

AKP Sözcüsü Mahir Ünal CHP'li Bülent Tezcan'ın paylaştığı belgelerle ilgili "Belgeler, iddiayı ispat eder nitelikte değil" dedi.

Reza Zarrab eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan saat karşılığı 240 bin Euro aldığını otel kağıdına yazarak 'ispat etmeye' çalışmıştı. AKP ise söz konusu kağıdı belge diye soruşturma komisyonuna vermişti. Komisyon da Zarrab imzalı, Conrad Otel antetli kağıdı belge olarak kabul etmişti.

Bugün CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Erdoğan'ın ailesinin vergi cenneti olarak bilinen Man Adası'ndaki 1 sterlin sermaye ile kurulan şirkete milyon dolarlar gönderdiğine ilişkin dekontları dağıtması AKP'yi yine ikna etmedi.

Bir açıklama yapan AKP Parti Sözcüsü Mahir Ünal "Bugün yapılan açıklama sapla samanı karıştırır mahiyette. Diyorsunuz ki, off shore cennetlerine para gönderdiği gibi tuhaf iddialar ortaya atıyorsunuz. Bu iddiayı ispat için sunduğunuz belgeler, bunu ispat eder nitelikte belgeler değil. Kaldı ki bu belgelerin de mahiyetini bilmiyoruz. Bu belgelerin niteliği, içeriği bizim tarafımızdan bilinmediği sürece ve iddianın ispatını da içermediği sürece bizim nezdimizde sahte olduğunu ifade ettik" dedi.