ÖSYM’ye ittifak ataması

ÖSYM’ye ittifak ataması

Yeni kabinenin oluşum sürecinde bürokrasideki kilit makamları isteyen MHP’ye ÖSYM Başkanlığı verildi. Başkanlık makamına atanan Aygün, MHP’ye yakınlığıyla ve dikkat çeken paylaşımlarıyla biliniyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni kabinenin oluşum sürecinde bakan yardımcılıkları ve bürokrasideki kilit makamları isteyen ittifak ortağı MHP’ye ÖSYM Başkanlığı verildi. ÖSYM Başkanlığı’na MHP’ye yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Halis Aygün getirildi. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından sosyal medya üzerinden paylaşılan, “Ülkücü kadrolar ülkenin teminatıdır. Yeni ÖSYM Başkanı hayırlı olsun” mesajları dikkati çekti.

YÖK’Ü İSTEDİ ÖSYM’Yİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından başlayan hükümeti kurma çalışmaları kapsamında defalarca Erdoğan’la bir araya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bürokrasideki kilit makamlara ilişkin taleplerinden ilki gerçekleşti. Birgün’de yer alan habere göre Mahmut Özer’in istifasının ardından haftalarca boş kalan ÖSYM Başkanlığı koltuğu, Bakanlık istemede ısrarcı olmayan ancak Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı’nı (YÖK) isteyen MHP’ye yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Halis Aygün’e teslim edildi.

TÜRKEŞ VE YAZICIOĞLU PAYLAŞIMLARI

MHP ile genel seçimler için oluşturulan Cumhur İttifakı’nı 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde de sürdürmek isteyen AKP, ortağına ilk koltuğu eğitim alanında verdi. Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı olan Halis Aygün’ün ÖSYM Başkanlığı’na getirilmesinin ardından sosyal medyada açılan, “Yeni ÖSYM Başkanı” etiketi kısa zaman içinde Türkiye gündeminde ilk sıralara yükseldi. Sosyal medyha hesabından daha önce Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili paylaşımlar yapan Aygün’e MHP’lilerden “destek” yağdı.