ÖSYM'den üniversite sınavına girecek adaylar için açıklama: '2020 YKS kılavuzu güncellendi'

ÖSYM'den üniversite sınavına girecek adaylar için açıklama: '2020 YKS kılavuzu güncellendi'

ÖSYM, 1 ay erkene çekilip 27-28 Haziran’da yapılmasına karar verilen YKS adayları için son dakika açıklaması yaparak kılavuzun güncellendiğini söyledi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin turizm sezonu gerekçe gösterilerek 1 ay erkene çekilip 27-28 Haziran’da yapılması yönündeki kararı tepki çekmeye devam ederken, ÖSYM'den sınava girecek adaylar için son dakika açıklaması yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) yaptığı duyuruda, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı kılavuzunun güncellendiği bildirildi.

ÖSYM'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS); Başkanlığımızca 27 – 28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacaktır. 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu, sınav tarihleri ve Yükseköğretim Kurulunun 2020-YKS'ye ilişkin aldığı kararlar doğrultusunda güncellenerek https://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanmıştır.''

ÖĞRENCİ SENDİKASI İMZA KAMPANYASI BAŞLATMIŞTI

Sınav tarihinin öne alınmasının ardından Öğrenci Sendikası tarafından change.org üzerinden bir imza kampanyası başlatıldı. Öğrencilerin, bu zorlu günlerde bir şekilde ders çalışmaya ve geleceğini şekillendirmekte rol oynayacak olan sınavımıza hazırlanmaya çalıştıkları belirtilirken,” Sokağa çıkmanın mümkün olmadığı, her birimizin psikolojisinin ise oldukça kötü etkilendiği bu dönemde aldığımız bir haber hepimizi endişelendirdi, geleceğimize dair kaygılarımızı arttırdı” denildi.

Kampanya açıklamasında şu ifadelere yer verildi:.

''Biz, yüzbinlerce lise öğrencisi, dünyamızın içinden geçtiği bu zorlu günlerde bir şekilde derslerimize çalışmaya ve geleceğimizi şekillendirmemizde rol oynayacak olan sınavımıza hazırlanmaya çalışıyoruz.

Sokağa çıkmanın mümkün olmadığı, her birimizin psikolojisinin ise oldukça kötü etkilendiği bu dönemde aldığımız bir haber hepimizi endişelendirdi, geleceğimize dair kaygılarımızı arttırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (4 Mayıs) yaptığı bir açıklamayla daha önce 25-26 Temmuz tarihinde yapılacağı YÖK tarafından ilan edilen YKS’nin 27-28 Haziran tarihinde yapılacağını açıkladı. LGS’nin ise 20 Haziran tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Aceleyle alınmış bir karar sebebiyle yüzbinlerce arkadaşımızın canı tehlikeye atılsın istemiyoruz! Salgının etkisi zayıflatılmadan, sadece “takvime” uymak için bir yeni pandemi dalgasına dahi sebep olabilecek şekilde erken bir tarihte sınava girmek istemiyoruz! Tüm planımızı daha ileri bir tarihe göre yapmışken, bir anda altüst olmak istemiyoruz!

Yüzbinlerce lise öğrencisi güvenle yaşayabilmek için, geleceğine dair kaygılarının giderilmesi için imzanızı bekliyor, istiyor.

Göz göre göre yüzbinlerce gencin hayatının tehlikeye atılmasına izin vermeyin, sesimizi duyun.''

 

DAHA FAZLA