ÖSYM Başkanı: Sınav tarihleri yeniden düzenlendi

ÖSYM Başkanı: Sınav tarihleri yeniden düzenlendi

ÖSYM Başkanı, sınav tarihlerinin yeniden düzenlendiğini açıklayarak YKS'nin, MEB'in önereceği müfredat ve kazanımlara göre yapılacağını söyledi.

Dünyanın yanı sıra Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında ertelenen sınavlarla ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Halis Aygün, "YKS, MEB'in önereceği müfredat ve kazanımlara göre olacak" dedi.

ÖSYM Başkanı Aygün, sınav tarihlerinin gözden geçirilerek yeniden düzenlendiğini açıkladı. Aygün, “YKS, MEB'in önereceği müfredat ve kazanımlara göre olacak" dedi.

Aygün'ün verdiği bilgilere göre, KPSS Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül'de, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 6 Eylül'de, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Eylül'de, Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos'ta yapılacak.

SON SINIF ÖĞRENCİLERİ 2. DÖNEMDEN SORUMLU OLMAYACAK

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığı’na soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi. Buna göre, 12'nci sınıf öğrencileri, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak.

DAHA FAZLA