ÖSO'culardan 'gazilik' ve 'şehitlik' talebi

ÖSO'culardan 'gazilik' ve 'şehitlik' talebi

Tayyip Erdoğan’ın “Kuvayi Milliye” olarak adlandırdığı ÖSO’cu çeteler 'gazilik' ve 'şehitlik' unvanı istiyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Kuvayi Milliye” olarak adlandırdığı ÖSO’cu çeteler 'gazilik' ve 'şehitlik' unvanı istiyor. ÖSO'culara gazilik ve şehitlik unvanı verilmesinin daha önce de AKP'nin gündemine geldiği ancak bu adımdan vazgeçildiği öğrenildi.

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre, Erdoğan’ın kendilerini "Kuvayi Milliye"ye benzeterek teşekkür ettiğini hatırlatan ÖSO'cular, 'Fırat Kalkanı' sırasında konuşulan ‘gazilik, şehitlik’ düzenlemesinin yeniden gündeme alınmasını talep etti.

[ih2]

'BÜYÜK DESTEK OLUR'

Birçoğu ailesiyle Türkiye’de yaşayan ÖSO'cular yaklaşık 600 lira maaş aldıklarını ve tedavilerinin de karşılandığını ancak "yaralananlar ve ölenler için düzenleme yapılmasının manevi anlamda kendilerine büyük destek olacağını, maddi olarak da buna ihtiyaçları olduğunu" savundu.

ERDOĞAN'DAN ÖSO AÇIKLAMALARI

Erdoğan, 21 Mart’ta AKP'li milletvekilleriyle yaptığı toplantıda ölen ve yaralanan ÖSO'cular için düzenleme sinyali vermişti. Erdoğan, “ÖSO şehitlerinin yakınları ile ilgili bir şey yapmamız gerekiyor. Bu konuda destekleyici birtakım kararlar alabiliriz” ifadesini kullanmıştı.

[ih3]

Önceki günkü Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) ardından açıklanan bildiriye de ÖSO 'Türk Silahlı Kuvvetleri ile Kürt, Arap ve Türkmenler’den müteşekkil' tanımlamasıyla girdi.