Osmaniye'de orman yangını: 6 gözaltı

Osmaniye'de orman yangını: 6 gözaltı

Yerleşim yerlerine sıçrayan, evlerin ve bahçelerin yandığı, ahırlardaki hayvanların da öldüğü yangın, gece karadan yapılan müdahaleye rağmen kontrol altına alınamadı.

Osmaniye'nin merkez ve Kadirli ilçesinde dün başlayan orman yangını hala devam ediyor. Kadirli'ye bağlı Karatepe ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda dün saat 13.00 sıralarında başlayan yangın, ikinci gününde rüzgar nedeniyle henüz kontrol altına alınabilmiş değil.

Dün havanın kararması nedeniyle ara verilen havadan müdahale çalışmalarına günün aydınlanmasıyla birlikte tekrar başlandı. Yerleşim yerlerine sıçrayan, evlerin ve bahçelerin yandığı, ahırlardaki hayvanların da öldüğü yangın, gece karadan yapılan müdahaleye rağmen kontrol altına alınamadı. Poyrazın etkisiyle hızla büyüyen yangını söndürmek için ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor. 

DEREOBASI'NDAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Osmaniye merkeze bağlı Dereobası Mahallesi'ndeki orman yangınının ise gece saatlerinde kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi. Dereobası Mahallesi'ndeki orman yangınını çıkardığı şüphesiyle gözaltına alınan 6 kişinin sorgusunun ise devam ettiği bildirildi.

DAHA FAZLA