Osmaniye ve Giresun'da düğünlere koronavirüs kısıtlaması getirildi

Osmaniye ve Giresun'da düğünlere koronavirüs kısıtlaması getirildi

Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında Osmaniye ve Giresun'da yapılacak düğünlere kısıtlama getirildiği açıklandı.

Türkiye'de koronavirüs salgını henüz tam olarak kontrol altına alınamamışken başlatılan normalleşme süreciyle artan vaka sayılarının ardından, kaldırılan kısıtlamalar salgınla mücadele kapsamında tekrar getirilmeye başladı. 65 yaş üstü yurttaşlar için alınan kararların ardından şimdi de Osmaniye ve Giresun'da düğünlere koronavirüs kısıtlaması getirildiği açıklandı.

Karara göre smaniye'de, düğünlerde müzik yayınları en geç saat 23.00'te son bulacak, gündüz sokak ve köy düğünleri en fazla 3 saatte sonlandırılacak. Giresun'da da, düğünlerin 3 saati geçmeyecek şekilde sınırlandırıldığı bildirildi.

Osmaniye Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Düğünlerde müzik yayınlarının en geç saat 23.00'te son bulması, gündüz sokak ve köy düğünlerinin en fazla 3 saatte sonlandırılması, akşam sokak ve köy düğünlerin ise en fazla 2 saatte sonlandırılması, bu düğünlerde toplu yemek verilmesinin sınırlandırılmasına ve mahalle aralarında yapılan sokak düğünlerinin daha geniş alanlarda yapılabilmesi ve mesafe kurallarına uyumun daha kolay sağlanabilmesi için uygun ve mümkün olması halinde okul bahçelerinin tahsis edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir." 

GİRESUN'DA DÜĞÜNLER 3 SAATİ GEÇMEYECEK

Giresun'da ise alınan kararlar doğrultusunda, il genelinde gerçekleştirilecek düğünlerin aynı gün içerisinde kalacak şekilde, mahalli özellikler de dikkate alınarak, saat 10.00 ile 23.00 arasında ve 3 saati geçmeyecek şekilde gerçekleştirilmesine karar verildi. Ayrıca çay ocaklarında çay ve kahve ikramının mümkünse kağıt bardaklarda yapılmasına, yapılamıyorsa bardakların mutlaka bulaşık makinesinde yıkama yapıldıktan sonra kullanılmasını vurgulandı.

DAHA FAZLA