Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 4 ölü

Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 4 ölü

Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesindeki bir araştırma görevlisi, dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve okutmanı öldürdü.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde, bir öğretim görevlisinin silahlı saldırısı sonucu 4 öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği, şüphelinin polis tarafından yakalandığı bildirildi.

DHA'nın haberine göre, bugün saat 15.00 sıralarında, Osmangazi Üniversitesi'nin Meşelik Kampüsü'ne gelen silahlı saldırganın açtığı ateşte 4 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin üniversite personeli olduğu belirtildi. Araştırma görevlisi olduğu iddia edilen saldırgan, yakalanarak gözaltına alındı. Saldırgan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı.

Kampüse çak sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

AA'nın geçtiği bilgiye göre, hayatını kaybedenler fakültenin dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve bir okutmanı.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesindeki silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 4 olduğunu açıkladı.

Gönen, yaptığı açıklamada, "Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımı sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun” dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Öğretim Üyesi Dr.Serdar Çağlak ve araştırma görevlisi Yasir Armağan.

'FETÖ' İLE İLGİLİ BAŞKALARINA SUÇLAMADA BULUNMUŞTU'

CNN Türk'te konuşan Rektör Gönen saldırganın adının Volkan Bayar olduğunu açıklayarak şunları söyledi:

"Biz Osmangazi Üniversitesi olarak kendisiyle ilgili, başka personelimizin şikayeti üzerine soruşturma yürütüyorduk. Hala soruşturma yürütüyoruz. Soruşturmanın konusu bu araştırma görevlimizin, diğer şikayet eden personelimizi FETÖ'cü olmakla suçlaması. Ancak suçlanan personelimiz kendilerinin böyle bir şey olmadığı için şikayette bulundular. Biz de bunu soruşturma konusu yapmıştık.Daha önce dekan bey ile aralarında sözlü tartışmaları olmuş olabilir. Yani o konuda çok emin değiliz."

AKADEMİSYEN AYPAY: VOLKAN BAYAR FETÖCÜYDÜ, ONU KORUDULAR

Doçent Doktor Ayşe Aypay,  Volkan Bayar hakkında defalarca Rektörlüğe ve YÖK’e şikayette bulunduklarını ancak hiçbir işlem yapılmadığını belitti. Bayer’in üniversite yönetimi tarafından adeta korunduğunu iddia eden kadın akademisyen rektöre seslenerek “Bu yaşananların hesabını kim verecek” diye haykırdı.

Aypay, "Volkan Bayar başkalarına iftira atan bir FETÖ'cüydü. Şikayet ettik, işlem yapmadılar. Onu korudular" diye de konuştu.

SALDIRGANIN EŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 4 kişiyi öldüren Volkan Bayar'ın aynı fakültede öğretim görevlisi olan eşi S. A. Bayar gözaltına alındı.

SINAVLAR ERTELENDİ

Öte yandan, Osmangazi Üniversitesi'nde sınavlar ertelendi.