Ortak yayının sunuculuğu için önerilen Uğur Dündar: Adil olacağımdan beni tanıyan kimsenin kuşkusu yoktur

Ortak yayının sunuculuğu için önerilen Uğur Dündar: Adil olacağımdan beni tanıyan kimsenin kuşkusu yoktur

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Uğur Dündar'ı tercih ederim" sözlerine Uğur Dündar'dan yanıt geldi.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım'ın seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çıkacağı televizyon yayını için "Uğur Dündar'ı tercih ederim" sözlerine Uğur Dündar'dan yanıt geldi.

Dündar, "Böyle bir sorumluluk bana tebliğ edilirse son derece adil olacağımdan beni tanıyan ve takip eden kimsenin kuşkusu yoktur" dedi. Independent Türkçe'ye konuşan Dündar, "Sayın Binali Yıldırım'a bana duyduğu güven için teşekkür ederim" dedi ve ortak yayının demokrasimizi güçlendireceğine inanıyorum ifadesini kullandı.

Dündar yayın hakkında şunları söyledi: "Türkiye'de iki lider arasındaki son canlı yayın tartışması 2002 seçimlerinden hemen önce, en yüksek oyu alacağı anketlerde ortaya çıkan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında gerçekleşmişti ve onu ben yönetmiştim. Yayından sonra her iki lider bana içtenlikle teşekkür etmişlerdi. O yayının son derece dürüst ve adil bir yayın olduğu iki liderin de ortak görüşüydü."

Dündar, "Ben yarım asırdır televizyonculuk yapıyorum, yıllarca TRT'de çalıştım. 1990'larda da siyasi parti liderlerinin katıldığı açık oturumları ben yönetirdim" dedi. Programın bir stüdyoda yapılması fikrine destek veren Dündar, "Tabii ki bir ortak yayın düşünülmeli. Örneğin TRT İstanbul Televizyonu'nun stüdyoları kullanılabilir ve isteyen kanallar ortak yayınla bu programı seyircilerine yansıtabilir" dedi.