Orkestra şefi taciz suçlamasıyla görevden alındı

Orkestra şefi taciz suçlamasıyla görevden alındı

Orkestrası Şefi Daniele Gatti, hakkındaki cinsel taciz suçlamaları üzerine görevden alındı.

Hollywood'da yapımcı Harwey Weinstein hakkındaki cinsel taciz suçlamalarıyla başlayan ve dünya geneline yayılan #MeeToo (ben de) kampanyasının etkileri sürüyor. Son olarak Amsterdam Kraliyet Konser Salonu Orkestrası Şefi Daniele Gatti'nin 1996 ve 2000 yıllarında birlikte çalıştığı kadın sanatçılara tacizde bulunduğu belirtildi. Suçlamalar üzerine "Her defasında karşı tarafın da bunu istediğinden emin olduğum için birine yaklaştım. Yıllar önce olan şeyler. Eğer gerçekten insanları incitmişsem çok özür dilerim" diyen Gatti görevden alındı.

BBC'nin haberine göre Amerikan Washington Post gazetesi, geçtiğimiz hafta, Daniele Gatti'nin 1996 ve 2000 yıllarında birlikte çalıştığı kadın sanatçılara yönelik "sınırı aşan uygunsuz cinsel davranışta bulunduğunu" yazdı.

'İŞİMİ KAYBETME KORKUSU YÜZÜNDEN SUSMAK ZORUNDA KALDIM'

Soprano Alica Bernecha, 24 yaşındayken kendisinden 10 yaş büyük olan Gatti'nin cinsel tacizine uğradığını söyledi. Bernecha, Gatti'nin 1996 yılında Chicago'daki bir soyuna odasında kendisine fiziksel tacizde bulunduğunu ve zorla öpmeye çalıştığını anlattı.

Soprano Jeanne-Michele Charbonnet de 2000 yılında Gatti tarafından benzer şekilde taciz edildiğini açıkladı. Her iki kadın sanatçı da, işlerini kaybetme korkusu yüzünden susmak zorunda kaldıklarını söyledi.

'TACİZLER HOLLANDA'DA DA DEVAM ETTİ'

Amsterdam Kraliyet Konser Salonı Orkestrası'nı 2016'dan itibaren yönetmeye başlayan Daniele Gatti'nin, Hollanda'da kadın çalışma arkadaşlarını rahatsız eden davranışları sürdürdüğü belirtildi. Orkestradaki birkaç kadın müzisyen, #MeToo kampanyası kapsamında Gatti'nin kendilerine yönelik cinsel tacizde bulunduğunu söyledi.

GATTİ, SUÇLAMALARI REDDETTİ

57 yaşındaki Gatti, "Her defasında karşı tarafın da bunu istediğinden emin olduğum için birine yaklaştım. Yıllar önce olan şeyler. Eğer gerçekten insanları incitmişsem çok özür dilerim" dedi. Ancak bu özür, güven kaybını ortadan kaldırmaya yeterli olmadı. Amsterdam Kraliyet Konser Salonu Orkestrası, Gatti ile ilgili bütün konser planamlamarını iptal ederek işine son verildiğini açıkladı.

Danile Gatti'nin yönetmesi planlanan bütün konserler için başka şefler görevlendirilecek.

DAHA FAZLA