Orhan Miroğlu: Demirtaş'ı sistem değil PKK cezalandırdı

Orhan Miroğlu: Demirtaş'ı sistem değil PKK cezalandırdı

Orhan Miroğlu katıldığı bir programda Selahattin Demirtaş'ın hükümet tarafından değil PKK tarafından cezalandırıldığını öne sürdü.

Katıldığı programda Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan AKP'li Orhan Miroğlu, Selahattin Demirtaş'ın AKP tarafından değil PKK tarafından cezalandırıldığını iddia etti.

"SİYASETTE HER ŞEYİN BİR BEDELİ VAR"

Kendisinin de 12 Eylül yargılamaları sırasında "Burada bizim bir suçumuz yok. Kürt olduğumuz için yargılanıyoruz" dediği için dava arkadaşlarından 4 yıl daha fazla hapis yattığını öne süren Miroğlu "Siyasette her şeyin  bir bedeli var" diye konuştu.

"BEDEL ÖDETEN KÜRTLER DEĞİL PKK"

Demirtaş'ın son savunmasında "Silahlı ya da silahsız, hiç bir Kürt örgütü Türkiye'ye karşı mücadele etmemeli" sözünün önemli olduğunu belirten Miroğlu, "HDP bugün bir bedel ödüyor" dedi. Selahttin Demritaş ve HDP'nin, PKK'nin söylemlerini savundukları için bedel ödediklerini savunan AKP'li Orhan Miroğlu, "Ancak HDP'ye bedel ödeten bugün sistem değil PKK. PKK blokajının bedelini ödüyor HDP" dedi.

KİMSENİN ŞİDDETE TOLERASYONU KALMADI

Türkiye'de bazı kesimlerin farklı gerekçelerle uzun süre PKK şiddetini tolere ettiğini savunan Miroğlu, "Ancak kimsenin PKK şiddetini tolere edecek hali kalmadı. Bir ilçeyi kurtarmak için 80 şehit veriyorsanız, bunu artık tolere edemezsiniz. Bu bir beka sorunudur" diye konuştu.

DAHA FAZLA