Orhan Kemal 51. ölüm yıl dönümünde evinin önünde anıldı

Orhan Kemal 51. ölüm yıl dönümünde evinin önünde anıldı

Anmada yapılan konuşmalarda, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın ilk bölümü olan Cibali Durağı'na usta yazarın isminin verilmesi talebi vurgulandı.

İleri Haber

Orhan Kemal okurları, yazarın ölümünün 51. yıl dönümünde Cibali'deki evinin önünde bir araya gelerek yazarı andı. Orhan Kemal okurları, Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı'nın ilk bölümü olan Cibali Durağı'na usta yazarın isminin verilmesini talep etti.

Türk edebiyatının usta isimlerinden romancı ve oyun yazarı Orhan Kemal, ölümünün 51. yıl dönümünde Cibali'de bulunan evinin önünde anıldı. Anma için Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü, Orhan Kemal okurları, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Başkanı Adnan Özyalçıner ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Fatih'te bulunan Cibali Tramvay Durağı'nda toplandı.

Burada yapılan konuşmalarda, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın ilk bölümü olan Cibali Durağı'na usta yazarın isminin verilmesi talebi vurgulandı.

Durakta yapılan konuşmanın ardından grup dış cephe bakımı yapılan Orhan Kemal'in Cibali’de bulunan evinin önünde toplandı. Evin önüne çiçek bırakıldı. Burada Avcılar Ortadirek Tiyatrosu’nda sanatçılar bir piyes sergiledi.

DAHA FAZLA