Orhan Gencebay: Varlığımız devletin emrindedir

Orhan Gencebay: Varlığımız devletin emrindedir

Erdoğan sevdalısı Orhan Gencebay, MESAM'a kayyum atanması hakkında "Ben bilemem, devletimiz bilir. Bu kayyuma da saygılıyım. Varlığımız devletin emrindedir" dedi.

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği'ne (MESAM) kayyum atanmasının ve Arif Sağ'ın da aralarında bulunduğu yönetimin görevden alınmasının sebebi olarak gösterilen yandaş Orhan Gencebay, Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy'a konuştu.

Erdoğan sevdalısı Gencebay, MESAM'la ilgili soruya "Üç müfettiş 3 haftadır çalışıyor. Birkaç hafta daha sürecek. Bu onların bileceği iş. Ben bilemem. Yani devletimiz bilir. Bu kayyuma da saygılıyım. Varlığımız devletin emrindedir" yanıtını verdi.

[ih2]

Gencebay'ın röportajından ilgili açıklamalar şöyle:

- Kayyumu ben değil devlet atadı. Bakanlığımız geçici bir yönetim atamayı uygun görmüş. Devlet böyle bir karar verdiyse devlete karşı gelmek olur mu?

- 3 müfettiş 3 haftadır çalışıyor. Birkaç hafta daha sürecek. Bu onların bileceği iş. Ben bilemem. Yani devletimiz bilir. Devlet böyle bir karar verdiyse devlete karşı gelmek olur mu? Bugüne kadar devlete hep saygı duydum. Bu kayyuma da saygılıyım. Varlığımız devletin emrindedir. Belki de binlerce şikayet gitmiştir Bakanlığa. Zaten bildiğim kadarıyla kayyum zaten 2-3 ay görev yapacak ve ondan sonra bitecek. 

-MESAM ile ilgili olarak benim tek derdim var: sanatçılarımızın çoğu aç. Birçok güçlü isim bugün zor durumda. Ben birikimi olanlar şanslı isimlerden biriyim. Tuzum kuru. Ama tuzu kuru olmayan arkadaşlarımız ne yapacak? MESAM onların telif haklarını koruyacak. Birkaç tuzu kuru rahat etsin diye aç sefil arkadaşlarımızın hakkını ben korumayacak mıyım? İnsana, sanata sahip çıkıyorum. Benim siyasetle de hiçbir ilgim yok. Olamaz da…

- Erdoğan’ın doğum günü özel bir gündür. Ben Tayyip Bey’i 40 yıldır tanırım. Tanıdığım dostlarımın davetlerine gitmeyecek miyim? İktidar yanlısı söylemler iftiradır. Birilerinin art niyetidir. Erdoğan’ın işi gücü yok MESAM’la mı uğraşacak? Şuursuzca iddialar.

[ih3]

İLERİ HATIRLATIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından MESAM'a kayyum atanmış, Arif Sağ başkanlığındaki yönetime el çektirilerek yerlerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah üye olarak getirilmişti. Tartışmalara neden olan kayyum için önce Yavuz Bingöl, ardından da Ali Kocatepe istifa etmişti. MESAM'a son olarak Coşkun Sabah kayyum atanmıştı.