Orduevinde cinsel istismar haberlerine erişim engeli

Orduevinde cinsel istismar haberlerine erişim engeli

Garnizon Komutanı’nın askerlere cinsel istismar haberine erişim engeli getirildi.

Sakarya Garnizon Komutanı’nın askerlere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmasına ilişkin haberlere ‘TSK’nin itibarını zedeliyor’ denilerek erişim engeli getirildi

Sakarya Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fahri Can Çağlar’ın askerlere yönelik cinsel istismar iddiası ile tutuklandığına ilişkin çıkan haberlere Sakarya 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

Mahkeme kararında ‘TSK’nin itibarına zedeler nitelikte olduğundan talebin kabulü ile içeriğe erişimin engellenmesine karar verilmiştir’ dedi.

Tutuklanan Fahri Can Cağlar’ın başvurusu ile alınan kararda Çağlar’ın “kişilik haklarının” ihlal edildiği de bildirildi. Karar içerik sahiplerine Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından gönderildi.

Mahkemenin kararı şöyle:

“Yasalarımızda “kişilik haklarının” tanımı yapılmamıştır. Ancak, kişinin var olmasıyla tanınan, hukuk düzeni tarafından korunan yaşam, beden bütünlüğü, sağlık, şeref ve haysiyet, isim, resim, kişisel veriler gibi kişisel değerler üzerindeki haklar kişilik haklarını ifade eder. Yazılı, görsel basın ile internet haber sitelerinin kamuoyunu bilgilendirme hakkı olduğu tartışılmazdır. Ancak, haberin güncel ve doğru olması, veriliş şekli itibariyle kişilik haklarını zedeleyici mahiyette olmaması gerekmektedir. Dosya açısından bakıldığında internet haber sitesindeki içeriğin başvuranın kişilik haklarını ihlal eder nitelikte ve TSK’nın itibarına zedeler nitelikte olduğundan talebin kabulü ile içeriğe erişimin engellenmesine karar vermek gerektiği anlaşıldı”

NE OLMUŞTU?

Sakarya Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fahri Can Çağlar’ın Sakarya Ordu Evin’de görevli 15 askeri istismar ettiği iddia edilmiş. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu 7 Ekim (Cuma) tarihinde Çağlar tutuklanmıştı.