Ordu'daki Selde Bin 100 ton Fındık Zarar Gördü

Ordu'daki Selde Bin 100 ton Fındık Zarar Gördü

Ordu Valiliği geçen hafta yaşanan selle ilgili hasar tespiti raporu yayımladı.

Son yıllarda Karadeniz sahilinin kumla doldurulması yaşanan sellerde hasarın giderek artmasına sebep oluyor. Dere yataklarına yapılan evler, heyelan ve göçükten etkilenirken bu kez de bin 100 ton civarında fındık zarar gördü.

Ordu’da 8-10 Ağustos tarihinde meydana gelen yağışlar sonucu kentte sel, su baskınları ve heyelan yaşanmıştı. Ordu Valiliği yaşanan durumla ilgili hazırladığı raporda bin 100 ton fındığın zarar gördüğünü söyledi.

Ünye, İkizce, Çaybaşı, Fatsa ve Perşembe ilçelerinde yağışın etkili olduğu anımsatılan açıklamada, bir yurttaş hayatını kaybettiği, 9 yurttaşın yaralandığı, 356 iş yerini, 99 konutu su bastığı, 9 köprünün ise tamamen yıkıldığı kaydedildi.

1325 YURTTAŞ TAHLİYE EDİLDİ

Afetten etkilenen bin 325 yurttaşın bulunduğu yerden tahliye edildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, yaşanan afetlerde yaralanan 9 vatandaştan 6'sının taburcu edildiği, 3'ünün ise tedavilerinin sürdüğü, bir kişinin de temizlik çalışmaları sırasında yaralanarak tedavi altına alındığı bildirildi.

Açıklamada, heyelan, toprak kayması ve sel riski nedeniyle 109 konutun tahliyesinin yapıldığı, afetten etkilenen 60 ev, 350 iş yerinin belediye ekiplerinin yardımı, 39 evin ise vatandaşların kendi imkanlarıyla temizlendiği, 6 evin ise ağır hasarlı olduğu için içine girilemediği belirtildi.
 

DAHA FAZLA