Ordu'da doğa katliamı: Ormanlık alan delik deşik edildi

Ordu'da doğa katliamı: Ormanlık alan delik deşik edildi

Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçleri arasında bulunan ormanlık arazi içerisinde yapılan sondaj çalışmaları sonucunda su kaynaklarının kuruduğu ve var olan su kaynaklarına ağır metal karıştığı öğrenildi.

Ordu’nun Fatsa ve Ünye ilçeleri sakinleri bölgedeki maden ocağına ve yine yakın çevresinde maden arama faaliyetlerine karşı mücadele ediyor. Maden ocağının ve sondajlarının çeşitli zararlara yol açtığını belirten bölge sakinleri, özellikle su kaynaklarının kuruduğunu, var olanların da içilemez hale geldiğini belirtti.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel de, Ünye ve Fatsa arasında bulunan mahallelerde ormanlık arazi içerisinde yapılan sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek çok sayıda ağaç kesildiğini açıkladı.

'SULARIN KİRLENDİĞİ YETMEDİ, İNSANLARIN VE HAYVANLARIN ÖLÜMLERİ Mİ BEKLENİYOR?'

Ordu Çevre Derneği üyesi ve sondaj çalışmalarının yapıldığı bölgede yaşayan Eren Atasoy, konuyla ilgili “Yıllardır bölgemizdeki maden çalışmalarının zararlarından söz ettik, engellemeye çalıştık. Sesimiz duyuldu ama duymazlıktan geldiler. Ancak zarar kapıya dayandı. Şimdi ne olacak? Su içilemez raporu var. Hâlâ maden işletmeciliğine ve sondaja göz mü yumacaklar. Suların kirlenmesi yetmedi, insanların ve hayvanların ölümleri mi bekleniyor? Su tahlilini köylü yapmadı. Devletin kurumu yaptığına göre kendi raporlarını önemserler ve gerekeni yaparlar. Siyanürle altın ayrıştıran işletme alanını genişletmek için girişimlere başlandı. Tehlike ortada. Bölgede maden işletmeciliği yasaklanmalıdır” açıklamalarında bulundu.

'ORMANLAR DELİK DEŞİK EDİLDİ'

Konuyu bir soru önergesiyle TBMM’ye de taşıyan CHP Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, “Bölgede zaten İngiliz ortaklı bir şirketin siyanürle işletilen altın madeni var. Bunun çevresinde insanların yaşam alanlarını, su kaynaklarını ve hatta oturdukları evleri direkt olarak etkileyen sondajlama faaliyetleri MTA tarafından köylüye de haber verilmeden yapılmaya başlanmıştır. Her sondaj alanına giden ayrı bir yol açılmak suretiyle uydudan da görüldüğü üzere ormanlar delik deşik edilmiştir.” dedi.

DAHA FAZLA