Orban net konuştu: ‘Bizi savaşa çekemeyecekler’

Orban net konuştu: ‘Bizi savaşa çekemeyecekler’

Victor Orban, Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararını eleştirdi.

Macaristan Devlet Başkanı Victor Orban, Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararını eleştirdi ve ülkesinin savaşa çekilmesine izin vermeyeceğini açıkladı.

Daily Express'in haberine göre, Alman Şansölyesi Olaf Scholz'un ilk günden beri Rusya-Ukrayna savaşını kızıştıran koalisyon ortağı Yeşiller Partisi'nin baskısına dayanamaması ve tank gönderme kararı alması, Budapeşte'nin tepkisini çekti. Devlet radyosuna verdiği bir demeçte konuşan Orban, 14 adet Leopard 2'nin Kiev'e gönderilmesini eleştirerek, "Ben başbakan olduğum sürece ülkemizin Ukrayna'daki savaşa çekilmesi söz konusu olmayacak" dedi. Avrupa'daki diğer ülkeleri kastederek "Diğerleri sadece tehlikede değiller, çoktan bu savaşın içerisine süpürüldüler" ifadelerini kullanan Orban, silah göndermenin savaşta taraf olmak anlamına geldiğini kaydetti.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, söz konusu tankların sevkiyatına ilişkin "Onlar da diğerleri gibi yanacak" demekle yetinmiş, kırmızı çizginin ise Rus topraklarını vurabilecek uzun menzilli silah sistemleri olduğunu vurgulamıştı.