'Orantısız' maske müdahalesinde bulunan polislere uzaklaştırma

'Orantısız' maske müdahalesinde bulunan polislere uzaklaştırma

Paylaşılan videoda iki polisin bir kadını gözaltına almaya çalıştığı, direnen kadını tutan bir polisin kadını yere attığı ve ardından iki polisin ters kelepçe takarak kadını gözaltına aldığı görüldü.

İleri Haber

Son dönemde sıkça artan polis ile bekçilerin, keyfilik ve şiddet uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Kadıköy’de “ maskesi burnunu kapatmadığı” öne sürülerek iki kadından birine ceza yazılmak istendi. Ardından kadınların polisin sözlü tacizine maruz kaldığı iddia edilirken, bir kadın ‘orantısız’ müdahaleyle gözaltına alındı. Gelen tepkilerin ardından, kadınları gözaltına alan 2 polisin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi sosyal medyada bir paylaşım yaparak, Kadıköy’ün orta yerindeki orantısız polis müdahalesini ifşa etti. Paylaşılan videoda iki polisin bir kadını gözaltına almaya çalıştığı, direnen kadını tutan bir polisin kadını yere attığı ve ardından iki polisin ters kelepçe takarak kadını gözaltına aldığı görüldü.

ÇHD İstanbul Şubesi’nin paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

“Maskesi burnunu kapatmadığı iddiasıyla durdurulup ceza kesilmek istenen, daha sonra polislerin sözlü tacizine maruz kalan iki genç kadın darp edilerek gözaltına alındı.”

POLİSLER UZAKLAŞTIRILDI

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de koronavirüs denetimlerinde maske takmayan bir kadını gözaltına almaya çalışan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Kadıköy'de dün yapılan koronavirüs denetimlerinde maskesi olmayan bir kadına polis 'orantısız' şekilde müdahale etti. Kadının gözaltına alınması sırasında gerginlik çıktı. İstanbul Valiliği olayla ilgili açıklama yaparak, hakkında soruşturma başlatılan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kadıköy Osmanağa Mahallesi Söğütlü Çeşme Caddesinde 19.08.2020 tarihinde güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan Sağlık İçin Hepimiz İçin COVİD-19 denetlemeleri sırasında R.B isimli kadının, maskesini usulüne uygun şekilde takmadığı görülerek uyarıda bulunulmuştur. Polis memurlarının uyarısına R.B. hakaret içeren söz ve davranışlarla karşılık vermiş, yapılan ikazlara rağmen bu tutumuna devam etmesi üzerine, gözaltına alınmak istenmiştir. Gözaltına alınma esnasında kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizi çok üzmüştür. 

Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce başlatılan soruşturma kapsamında ilgili polis memurları görevden uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir."

DAHA FAZLA