'Orantısız' maske müdahalesinde bulunan polisler göreve iade edildi

'Orantısız' maske müdahalesinde bulunan polisler göreve iade edildi

Geçen çarşamba günü Kadıköy'de Rana Batı'yı gözaltına alırken orantısız güç kullandıkları için görevden uzaklaştırılan polisler göreve iade edildi.

İstanbul Valiliği, geçen çarşamba Kadıköy'de Rana Batı'yı gözaltına alırken orantısız güç kullandıkları gerekçesiyle açığa alınan polislerin göreve iade edildiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Kadıköy ilçemizde 19.08.2020 tarihinde Rana B. isimli kadının gözaltına alınması sırasında yaşanan olay nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan polis memurları, görevlendirilen muhakkik görüşü doğrultusunda göreve iade edilmiştir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Rana Batı isimli kadını maskesi burnunu kapatmadığı iddiasıyla durdurup para cezası kesmek isteyen ve daha sonra darbederek gözaltına almaya çalışan polislerle ilgili İstanbul Valiliği açıklama yapmış ve polislerin görevden alındıklarını duyurmuştu.