Orangutanı 130 kez vurarak katlettiler!

Orangutanı 130 kez vurarak katlettiler!

Tüfekle 130 kez vurulan orangutan, birçok kez de bıçaklanarak ve dövülerek vahşice katledildi.

Asya’daki Borneo adasının Endonezya’ya ait bölümünde erkek bir orangutan havalı tüfekle 130 kez vuruldu. Birçok kez bıçaklanan ve dövülen hayvan, kaldırıldığı hastanede öldü.

Yerel polis şefi Teddy Ristiawan Pazartesi günü hastaneye götürüldüğünde orangutanın hala hayatta olduğunu fakat Salı sabahı öldüğünü söyledi. Orangutan Koruma Merkezi’nden yapılan açıklamada, vahşice öldürülen hayvanın vücudunda 70’ten fazlası kafasında olmak üzere 130 havalı tüfek topu bulunduğu, orangutanın vurulma sebebiyle kör olduğu belirtildi. Hayvanın vücudunda, keskin objelerle açılmış 17 açık yara olduğu aktarılırken, göğsünde de keskin olmayan bir cisimle darbe aldığı ifade edildi.

DHA’nın çevreci web sitesi Mongabay’a dayandırdığı habere göre Ocak ayı ortasında bir orangutan daha kafası kesilmiş ve onlarca kez havalı tüfekle vurulmuş bir şekilde bulunmuştu.

TÜRÜ RİSK ALTINDA

Borneo’da ve Endonezya adası Sumatra’da orangutanların sayısı 1970’lerden bu yana hızla azalıyor ve her iki adadaki orangutan türleri de tehlikede olan türler olarak kabul ediliyor. Endonezya ve Malezya’da orangutanlar koruma altında türler fakat ormanların yok edilmesinin söz konusu hayvanların habitatına ciddi zarar verdiği ve orangutanların insanlarla karşılaşma ihtimalini yükselttiği belirtildi.

DAHA FAZLA