Operasyon sevdası CHP'li belediyelere Kaz Dağları'nı unutturdu

Operasyon sevdası CHP'li belediyelere Kaz Dağları'nı unutturdu

Kaz Dağları’nda siyanürle altın arayarak binlerce ağcı katleden Alamos Gold şirketinin maden ruhsatının yenilenmemesine yönelik yapılacak olan eylem ileri bir tarihe ertelendi.

İleri Haber

Kaz Dağları’nda siyanürle altın arayarak çevre katliamına yol açan Kanada merkezli Alamos Gold şirketinin, 10 yıllık maden ruhsatının süresi 13 Ekim’de doluyor. Daha önce Alamos Gold adlı şirketin ruhsatının yenilenmemesi için yapılması kararlaştırılan 12 Ekim'deki eylem ileri bir tarihe ertelendi.

​Su ve Vicdan Mitingi Tertip Komitesi tarafından yapılan, Ege Marmara Çevre Belediyeler Birliği ve Çanakkale Belediyesi ile birlikte alınan karar doğrultusunda yapılan açıklamada eylemin ileri bir tarihe ertelenme sebebinin Suriye'ye yönelik yapılan askeri harekattan dolayı olduğu belirtildi.

​Su ve Vicdan Mitingi Tertip Komitesi'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya dayanarak Suriye’ye başlatılan askeri  operasyon nedeniyle Ege Marmara Çevre Belediyeler Birliği, Çanakkale Belediyesi ve Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu   olarak  12 Ekim 2019 tarihinde düzenlenecek olan “Kazdağları Su ve Vicdan Mitingi” yine Birliğin almış olduğu kararla ileri bir tarihe ertelenmiştir.
İnsani ve vicdani olarak almış olduğumuz miting erteleme kararı ruhsatın yenilenmesi ve madencilik faaliyetlerinin devam etmesi için bir gerekçe oluşturmamalıdır. Kirazlı Balaban’da sürdürülen madencilik faaliyetlerine derhal son verilmeli, maden ruhsatı yenilenmemelidir.
​09.10.2019
​Su ve Vicdan Mitingi Tertip Komitesi