Onur Haftası açıklamasına gazlı ve plastik mermili polis saldırısı!

Onur Haftası açıklamasına gazlı ve plastik mermili polis saldırısı!

27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında İstiklal Caddesi'nde düzenlenmesi planlanan basın açıklamasının okunmasının ardından polis, Taksim'in birçok sokağında kutlamalar yapan yurttaşlara saldırdı.

İleri Haber

Bu sene 27.'si düzenlenen İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında İstiklal Caddesi'nde düzenlenmesi planlanan 17. Onur Yürüyüşü'ne ilişkin basın açıklaması öncesinde polis, Taksim’i TOMA ve barikatlarla abluka altına aldı.

İstiklal Caddesi’ne çıkan her sokağın girişine yerleştirilen polis ekipleri yurttaşların toplanmasına izin vermezken; Fransız Kültür Merkezi önünde bir araya gelmek isteyen LGBTİ+'lar ise polis tarafından dağıtıldı.

GÜNCELLEME 18.50

Polis saldırısının ardından The Marmara Oteli önünde basın açıklaması gerçekleştiriliyor.

GÜNCELLEME 17.58

Onur Haftası kapsamında yapılan basın açıklamasına saldıran polis, Mis Sokak'taki bir mekanda bulunan insanları abluka altına aldı!

GÜNCELLEME 17.40

Polis, basın açıklamasının ardından Süslü Saksı Sokak’ta gökkuşağı bayraklarıyla kutlamalara devam eden gruba plastik mermi ile saldırdı.

GÜNCELLEME 17.37

Polis, Mis Sokak'ta kitle dağılırken gaz bombası ve plastik mermi ile saldırdı. Öğüt Sokak ve Ağa Camii Sokak'ta kutlamalara devam eden kitleye de polis tarafından plastik mermili saldırı gerçekleştirildi.

GÜNCELLEME 17.20

27. İstanbul Onur Haftası kapsamında Mis Sokak’ta bir araya gelen LGBTİ+ ve LGBTİ+fobi karşıtları, yasaklanan Onur Yürüyüşü'ne ilişkin basın açıklamasını okudu. Polis kitlenin dağılması için anons yaparken eylem hala devam ediyor.

GÜNCELLEME 16.40

LGBTİ+’lar ve LGBTİ+fobi karşıtları Onur Haftası kapsamındaki basın açıklamasını yapmak üzere Mis Sokak'ta toplanmaya başladı.

GÜNCELLEME 16.16

Polis basın açıklaması öncesinde Taksim'deki mekanları gezip gökkuşağı bayraklarını toplatıyor, bayrakların kaldırılmaması durumunda ise tüm sokağa girişi kapatmakla tehdit ediyor.

GÜNCELLEME 16.11

İstanbul Onur Haftası Komitesi, bugün yapılacak olan basın açıklamasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Emniyet ile yaptığımız görüşme sonucu Mis Sokak’ta saat 17.00-17.30 arası basın açıklaması okuyacağız. Açıklamanın ardından polisin belirttiği güvenli yollardan dağılıyoruz."

NE OLMUŞTU?

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın son günü etkinliği olarak her sene Taksim’de düzenlenen Onur Yürüyüşü, bu sene İstanbul Valiliği'nin kararıyla yasaklandı. Yasağın gerekçesi olarak ise "Taksim’in toplantı ve gösteri yürüyüşü bölgesi olmaması” gösterildi.

Onur Haftası Komitesi, yasaklamaların ardından bugün saat 17.00'da tüm LGBTİ+’ları ve LGBTİ+fobi karşıtlarını Taksim Fransız Kültür Merkezi önünde yapılacak olan basın açıklamasına çağırdı.