Onur Emre nezdinde gazeteciliğin yargılandığı davada Erdoğan şikayetini geri çekti

Onur Emre nezdinde gazeteciliğin yargılandığı davada Erdoğan şikayetini geri çekti

İleri Haber'in genel yayın yönetmenliğini yaptığı dönemde hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" davası açılan Onur Emre Yağan'ın yargılandığı duruşmada Erdoğan şikayetini geri çekti.

Onur Emre Yağan hakkında, İleri Haber'in genel yayın yönetmenliğini yaptığı dönemde ikisi 2014, ikisi ise 2015 yıllarına ait toplam 4 sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret etmek" suçlamasıyla Erdoğan tarafından 1 yıl 5 ay ile 8 yıl 2 ay arasında hapis istemiyle dava açılmıştı. Bugünkü duruşmada, davacı taraf mahkeme heyetine dilekçe sunarak şikayetini geri çekti.

Yaklaşık 1 saat 20 dakika geç başlayan duruşmada koronavirüs önlemleri sebebiyle salona izleyici alınmadı. Davanın hakimi izinde olduğu içinse yerine başka bir hakim görevliydi.

ERDOĞAN ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Davacının mahkeme heyetine şikayetin geri çekildiğine dair dilekçe sunulduğu duruşmada, hakim eksiklerin giderilmesi sebebiyle davanın 22 Ekim 2020 tarihine ertelenmesine karar verdi. Şikayetin geri çekilmesine gerekçe olarak Erdoğan'ın 2016 yılında yaptığı bir konuşmada söylediği "Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak affediyorum ve davalarımı çekiyorum" sözleri gerekçe gösterildi.