‘Önümüzdeki hafta virüs tablosunda bir değişiklik daha yapılacak’

‘Önümüzdeki hafta virüs tablosunda bir değişiklik daha yapılacak’

Yeni Şafak yazarı Acet, gelecek hafta günlük koronavirüs tablosunda bir değişiklik daha yapılabileceğini öne sürdü

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mustafa Acet, Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak yayınlanan ve koronavirüs verilerini içeren tabloda yeni bir değişiklik yapılabileceğini söyledi.

Acet’in köşe yazısında konuyla ilgili ifadeler şu şekilde:

"Tablonun sol tarafındaki bölümde yer alan “Toplam Yoğun Bakım Hasta Sayısı” ile “Entübe Hasta Sayısı” çıkarıldı, onların yerine “Hastalarda Zatürree Oranı” ve “Ağır Hasta Sayısı” paylaşılmaya başlandı.Tablonun sağ tarafında yer alan bölümde ise, “Bugünkü Vaka Sayısı” ifadesinin yerini “Bugünkü Hasta Sayısı” aldı.

Sayıları 11 bini geçen filyasyon ekiplerin neler yaptığı, nerelere ulaşabildikleri aktarılacak.Ayrıca, o değişiklikten sonra sağlık kuruluşlarının hasta yükünün biraz daha detaylandırıldığı bilgiler paylaşılacak.Bu şekilde, 29 Temmuz’da yapılan değişikliğin gerekçelerinin toplum tarafından daha iyi anlaşılacağı söylenebilir.

Tablonun sol tarafında yapılan değişiklikle hastalığı ağır geçirenlerin ve zatürree olan hastaların sayısını öğrenmeye başladık.Tablonun sağ tarafında ise, testi pozitif çıkanların sayısını yansıtan ‘vaka sayısı’ yerine, günlük hasta sayısını veren, günlük olarak hastanede tedavi altına alınanların sayısını yansıtan ‘hasta sayısını’ görmeye başladık. 29 Temmuz’dan beri testi pozitif çıkıp da tedavisi evde yapılanların sayısı ise açıklanmıyor, o veriler günlük korona verilerine yansıtılmıyor."