Önlem almak yerine haber engelletmeye çalışan Kuzey Star Tersanesi’nde bir 'iş kazası' daha!

Önlem almak yerine haber engelletmeye çalışan Kuzey Star Tersanesi’nde bir 'iş kazası' daha!

İstanbul Tuzla’da bulunan Kuzey Star Tersanesi’nde alınmayan önlemler nedeniyle “iş kazaları” devam ediyor.

İleri Haber

İstanbul Tuzla’daki Kuzey Star Tersanesi’nde Vinç bomunun kopması sonucu iki işçi ağır yaralandı. İşyerinde kısa süre önce de işçiler karbondioksit gazından zehirlenmişti ve zehirlenen işçileri kurtarmak isteyen işçi de elektrik akımına kapılmıştı.

İstanbul Tuzla’da bulunan Kuzey Star Tersanesi’nde alınmayan önlemler nedeniyle “iş kazaları” devam ediyor. Dün, vinç bomunun kopması sonucu iki işçi ağır yaralandı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konferedasyonu (DİSK) Liman, Tersane, Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) tarafından bugün tersane önünde bir açıklama yapıldı. “Sanki işe, çalışmaya değil de savaşa gidiyoruz” denilen açıklamada, iç cinayetleri boyutunun bir “düşük yoğunluklu savaş bilançosu”na dönüştüğünün altı çizildi.

 

VAHŞET YAŞANMIŞTI

Kuzey Star Tersanesi’nde yaklaşık bir ay kadar önce 8 işçi, karbondioksit gazının açık bırakılması sonucu zehirlenmişti.  Zehirlendiği için hareketsiz yatan iki işçiyi kurtarmaya giden işçi de elektrik akımına kapılmıştı. O anlar görüntülere yansımıştı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ DEĞİL, ‘TİCARİ İTİBAR’ KAYGISI…

Tersane’nin çalıştığı hukuk büroları tarafından İleri Haber’e gönderilen maillerde, görüntüler olmasına rağmen yaşanan bu vahşetin gerçek olmadığı iddia edilerek, “patronun ticari itibarı zedeleniyor” gerekçesiyle haberin kaldırılması istendi.