'Onlar binlerce liralık ejder meyvesi yerken, halk kuru soğana talim'

'Onlar binlerce liralık ejder meyvesi yerken, halk kuru soğana talim'

Yerel seçimler yaklaşırken, AKP'li belediye tarafından yönetilen Ağrı’nın Patnos ilçesi halkı 'Onlar binlerce liralık ejder meyvesi yerken, halk kuru soğana talim' diyerek farklı bir yönetim anlayışı istediklerini dile getirdi.

Yerel seçimlere yaklaşık bir ay kalmışken AKP’li belediye tarafından yönetilen Ağrı’nın Patnos ilçesi halkı “Kendileri binlerce liralık ejder meyvesi yerken, halk kuru soğana talim” diyerek özlemini duydukları şeyin farklı bir yönetim anlayışı olduğunu dile getirdi.

İlçede yaşayan Kenan adlı berber, ekonomik krizden küçük esnafın da nasibini aldığını belirterek, “Böyle devam ederse bizim gibi küçük esnafın sonu daha çabuk gelecek” dedi. Kış aylarında ilçede yaşamanın zorluklarına da dikkat çeken berber, “Kışın yollar kapalı, işimize gelemiyoruz. Çocuklar okula gidemiyor, köylere yardım yok. Mağdur olan hep halk oluyor. Bizim için yerel seçim hep rant seçimidir” dedi.

'BELEDİYELERİ KENDİLERİNE VE AKRABALARINA PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR'

Patnos’ta halkın taleplerinin dikkate alınmadığını belirten Kenan isimli berber, “Halkla arasına duvar ören, halkın taleplerini dikkate almayan bir belediye istemiyorum. Sadece tanıdıklarını işe alıyorlar. Belediyenin bütün imkanlarını kullanıyorlar. Belediyeleri kendilerine ve akrabalarına peşkeş çekiyorlar. Biz artık paramızın boşa gitmesini, çalınmasını istemiyoruz” dedi.

‘HALK RANTÇILIKTAN ÇOK ÇEKTİ’

İnşaat işleriyle uğraşan Mustafa Kaya ise, “İnsanlar batıda her gün işten çıkarılıyor. Doğuda da iş olmadığı için çalışamıyorlar. Bunlar hep kötü giden ekonominin sonucudur. Onun da sorumlusu AKP hükümetidir” dedi. Evrensel’den Yunus Geçer’in "Nasıl bir belediye istiyorsunuz?" sorusunu “Tamamen halkın iradesinde olan, halkın tamamen yönetimde olduğu bir belediyecilik istiyoruz” diye yanıtlayan Kaya, “Patnos halkı rantçılıktan çok çekti. İhale anlaşmazlığının bütün ceremesini halka çektiriyorlar” dedi.

'YÖNETENLER VARLIK İÇİNDE YAŞARKEN HALK YOKSULLUKLA CEBELLEŞİYOR'

Üniversitede iki yıl yapı denetim bölümünü okuduktan sonra Patnos’a dönüp esnaflık yapan 25 yaşındaki Azat Yılmaz ise, yönetenlerin varlık içinde yaşarken, halkın yoksullukla cebelleştiğini şu sözlerle dile getirdi: “Gidişat ortada, halk açlık sınırının altında yaşıyor. Ülkede demokrasinin hiçbir karşılığı yok, ekonomi de öyle. Kendileri binlerce liralık ejder meyvesi yerken Türkiye halkları kuru soğana talim etmek zorunda.”

‘HALKI DÜŞÜNEN BİR BELEDİYECİLİK İSTİYORUZ’

Yerel seçimin şaibelere çok açık olduğunu söyleyen Yılmaz, “Buna halk olarak fırsat vermemeliyiz. Bizim için de, Türkiye halkları için de, işçiler memurlar köylüler için de çok önemlidir” dedi. “Eşitlikçi, çoğulcu, halkı düşünen, yetkilerini halkın çıkarı için kullanabilecek zihniyete sahip bir belediyecilik istiyoruz. Öncelikle bölgenin ihtiyaçlarına kulak veren rantçı olmayan bir belediye istiyoruz" dedi.