Önder Sav'dan CHP kurultayı için 'mahkemelik olur' çıkışı

Önder Sav'dan CHP kurultayı için 'mahkemelik olur' çıkışı

CHP Eski Genel Sekreteri Önder Sav, 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan CHP kurultayı öncesi 'mahkemelik olur' çıkışı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) uzun yıllar genel sekreterlik görevi yapan Önder Sav, partisinin yaklaşan kurultayı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Sav, Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde kurultay kararının doğru olmadığını ve kurultay gerçekleştirilirse de 'mahkemelik' olabileceğini söyledi.

Önder Sav'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü'nün 6 - 8 - 10 Temmuzda yapılacak mezuniyet törenlerinde Pandemi koşullarında aynı mekana ancak 1000'er kişinin katılabileceği duyurusu da durumun vahamet ve ciddiyetini kanıtlamaktadır.

Bundan önceki 36. Kurultay 3 - 4 Şubat 2018 de yapılmıştır. Aradan 2 yıl geçmiş 3 ncü yılın içine girilmiştir. Tüzüğümüze göre hukuken ve siyaseten 3 - 4 Şubat 2021 tarihine kadar kurultayı yapma olanağı ve zamanı vardır.

Yarı açık bir mekânda Temmuz sıcağında 1370 kurultay delegesinden 400'e yakınının ve 600 civarında ONUR ÜYESİ olan kurultay üyesinin katılamayacağı kurultay sakat, tartışmalı ve hiç temenni etmeyiz ama mahkemelik olabilecek bir kurultaydır”