Evlerini yıktılar, çadırlarını söktüler, şimdi de konteynerlerini kaldıracaklar

Evlerini yıktılar, çadırlarını söktüler, şimdi de konteynerlerini kaldıracaklar

'Dere yatağı' gerekçe gösterilerek evleri yıkılan yurttaşlar, şimdi de yaşadıkları konteynerlerin kaldırılması tehlikesiyle karşı karşıya.

İstanbul’da Çekmeköy'de bulunan Merkez Mahallesi Farabi Sokak’taki evleri hukuksuz bir şekilde yıkılan, çadırları da belediye tarafından zorla söküldükten sonra konteynerleri yaşamaya başlayan yurttaşlar, bu kez de ‘konteynerleri kaldırın’ tebligatıyla karşı karşıya kaldı.

ÖNCE EVLERİNİ YIKTILAR, ŞİMDİ DE KONTEYNERLERİNİ KALDIRIYORLAR

Çekmeköy'de “dere bandı” gerekçe gösterilerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkımına karar verilen 11 gecekondu nisan ve ağustos aylarında yıkılmış; yurttaşlar çadır kurarak sokakta yaşamaya başlamışlardı. Şimdi ise çadırlarının zabıta ekiplerince sökülmesiyle konteynerlerde yaşamaya başlayan Farabi Sokak sakinlerine belediye, konteynerlerin de kaldırılması yönünde tebligat gönderdi.

'5 GÜN İÇİNDE KALDIRIN'

Konteynerlerde yaşayan yurttaşlara İBB Zabıta Daire Başkanlığı’nda gönderilen tebligatta, şu ifadelere yer verildi: “Farabi Sokak üzerinde daha önce yıkımı gerçekleştiren gecekonduların ilgilileri tarafından konteyner konularak alanın işgal edildiği belirtilerek, gerekli işlemlerin yapılması istenmiştir. Bu nedenle ilgili yazı doğrultusunda 5 gün içerisinde kaldırmanız, aksi halde Müdürlüğümüzce oluşturulacak ekip ve elemanlar marifetiyle kaldırılacağı ve medyana gelebilecek zarar ve ziyadan sorumlu olacağınız hususu tebliğ olunur.”